590
Ο Μίλτος Τεντόγλου θριαμβευτής και στο Μόναχο - του ήταν αρκετά τρία άλματα | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Απίστευτος Τεντόγλου – Ξανά χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 22:55
Ο Μίλτος Τεντόγλου θριαμβευτής και στο Μόναχο - του ήταν αρκετά τρία άλματα
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Απίστευτος Τεντόγλου – Ξανά χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης!

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 22:55

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην κορυφή του βάθρου. Ξανά. Πρωταθλητής Ευρώπης. Ξανά. Τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβό του στο Βερολίνο —σε εκείνη την πρώτη φορά που ο πλανήτης του στίβου τον έμαθε για τα καλά— ο 24χρονος άλτης του μήκους πρώτευσε και πάλι, αυτή τη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, όπου διεξάγεται το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν άφησε κανέναν να τον αμφισβητήσει σε αυτή τη μεγαλειώδη βραδιά της Τρίτης στη βαυαρική πρωτεύουσα: μετά το πρώτο άκυρο και αναγνωριστικό άλμα, προσγειώθηκε στα 8,23 μ. στο δεύτερο άλμα, στα 8,35 μ. στο τρίτο και στα 8,52 μ. στο τέταρτο —ρεκόρ αγώνων και καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο!

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους τού πόσο εμφατική ήταν η επικράτηση του έλληνα πρωταθλητή, είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις επιδόσεις του ήταν καλύτερες από τα καλύτερα άλματα κάθε άλλου αντιπάλου του.

Μίλτος Τεντόγλου εν δράσει (REUTERS/Lukas Barth)

O Φίντσαμ-Ντιούκς από τη Βρετανία ήταν δεύτερος με 8,06 μ., όσο και ο Σουηδός Μόντλερ ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο χάρη στο δεύτερο καλύτερό του άλμα. Ο Ζιλ Πομερί, ένας νεαρός Γάλλος που θα πρέπει να τον υπολογίζουμε πολύ στο μέλλον, είχε επίσης 8,06 μ. αλλά έμεινε τέταρτος.

Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Μόναχο και μέσα σε μία ημέρα, μετά την επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, νωρίτερα το μεσημέρι, στα 35 χλμ. βάδην.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν πάλι ο γνωστός cool νικητής που έχουμε συνηθίσει:

«Ήταν πάρα πολύ καλός ο αγώνας για εμένα, έκανα αυτό που ονειρευόμουν, αυτό που πίστευα ότι μπορώ. Μεγάλο άλμα, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Μπορεί ο αθλητής το ρεκόρ του οποίου κατέρριψα να ήταν εδώ, λέτε να ήταν εδώ; Ήταν απίστευτο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, πραγματικά δεν υπάρχει κενή θέση.

»Η κερκίδα στο μήκος ήταν γεμάτη από την οικογένειά μου, φίλους μου, από την εθνική ομάδα, τους ευχαριστώ πολύ, έκαναν φοβερή κερκίδα. Είπα πριν από τον αγώνα στα παιδιά της ομάδας ότι αν ξεκινήσω με άκυρο, θα κερδίσω. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μπορείς να ρυθμίσεις το άκυρο, παρά να πατήσεις πίσω. Από εκεί και πέρα έκανα ένα safe άλμα, στο 8μ.52 είχα άπνοια και λέω “εδώ είμαστε”. Έπρεπε να το εξασφαλίσω, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να βγει κόντρα αέρας, να βγει κρύο, έπρεπε να είμαι safe.

»Ακόμη κι αν χάνω μερικούς αγώνες δεν έχει σημασία, γιατί είμαι σταθερά στο βάθρο, ακόμη και στα Diamond League, όλοι χάνουμε. Υπάρχει πολλή πίεση, είναι αρκετά δύσκολο αλλά το παλεύω και στους αγώνες μεταλλίου το γουστάρω πολύ. Σκεφτείτε ότι το πρώτο μου άλμα στον προκριματικό ήταν ένα μέτρο κάτω. Τώρα είχα σιγουριά με την φόρα μου, την έχω δουλέψει τόσο πολύ στο μυαλό μου που δεν μπορούσε να πάει κάτι λάθος. Έλεγα ok, αν έχει καλές συνθήκες, θα είμαι ok.

Ο Μίλτος Τεντόγλου το διασκεδάζει με τη μασκότ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

»Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, ό,τι καλύτερο μπορώ. Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι πολύ χαρούμενος, χρυσό μετάλλιο, ρεκόρ αγώνα, μεγάλη επίδοση. Αυτό ψάχνω σε κάθε διοργάνωση. Μπορούσα και στο Παγκόσμιο, αλλά είναι δύσκολο, εντάξει. Ημουν δεύτερος, ok.

»Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...