254
Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τις συνομιλίες του στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι | Sputnik/Vladimir Smirnov/Pool via REUTERS

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν για τους S-400

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 18:24
Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τις συνομιλίες του στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι
|Sputnik/Vladimir Smirnov/Pool via REUTERS

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν για τους S-400

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 18:24

Παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον, δια στόματος του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία κυρώσεων, η Τουρκία εμφανίζεται ανυποχώρητη ως προς την αγορά των αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Αυτό ξεκαθάρισε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη στο Σότσι με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν θα κάνουμε πίσω στην αγορά των S-400», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον Πούτιν, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Οπως ξέρετε, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μας ρωτούσαν συνεχώς για συγκεκριμένα θέματα. Έχουμε ήδη δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω».

Πρόσθεσε ότι θα είναι προς όφελος της Τουρκίας να ενισχυθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, αναφέροντας «τα βήματα που κάνουμε μαζί για τη Συρία, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, καθώς η ειρήνη εκεί εξαρτάται από εμάς».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον ρώσο ομόλογό του για την αποστολή της βοήθειας στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. «Οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα», είπε και επισήμανε ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας είναι σε καλό επίπεδο και ότι οι οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών «θα γίνουν ακόμα καλύτερες».

Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι επενδύσεις της Τουρκίας στη Ρωσία έχουν φτάσει συνολικά το 1,5 δισ. δολάρια και οι επενδύσεις της Ρωσίας στην Τουρκία έχουν ανέλθει στα 6,5 δισ. δολάρια. Η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, η οποία γίνεται από τη Ρωσία, συνεχίζεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...