330
To Y/B «Παπανικολής» στο Καστελόριζο | Facebook @ChiefHNDGS

«Ε όχι και κάτω από τη μύτη μας!»: Οι Τούρκοι για το υποβρύχιο «Παπανικολής» στο Καστελόριζο

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 15:53
To Y/B «Παπανικολής» στο Καστελόριζο
|Facebook @ChiefHNDGS

«Ε όχι και κάτω από τη μύτη μας!»: Οι Τούρκοι για το υποβρύχιο «Παπανικολής» στο Καστελόριζο

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 15:53

Μέρες έψαχναν οι Τούρκοι το υποβρύχιο «Παπανικολής» κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» και τελικά, αφού όλες οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες, τη θέση του υποβρυχίου κλάσης 214 «αποκάλυψε» ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με μία… ανάρτηση στο Facebook…

«Το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο, δημιουργώντας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας, “διευκολύνοντας”, έστω και έτσι, την αγωνιώδη προσπάθεια εκείνων που επιχειρούν να το εντοπίσουν», έγραψε ο στρατηγός στη λεζάντα της φωτογραφίας με το υποβρύχιο να πλέει στην επιφάνεια, στα ανοικτά του Καστελόριζου και συμπλήρωσε με ένα μήνυμα:

«Τα Υποβρύχιά μας παραμένουν οι Αθέατοι Αοκνοι Φρουροί του Αιγαίου, με τα περισκόπιά τους να παρακολουθούν τα πάντα»!

Η παρουσία του «Παπανικολής» στο Καστελόριζο αλλά και ο σαρκασμός του Α/ΓΕΕΘΑ για τις «αγωνιώδεις προσπάθειες» των Τούρκων να εντοπίσουν το ελληνικό υποβρύχιο, δεν έμειναν ασχολίαστα από τον τουρκικό Τύπο.

«Ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Απόσταση από την Τουρκία 3 χλμ.», έγραψε η Milliyet, που περιέγραψε συνοπτικά τι έγινε το τελευταίο 24ωρο: «H Αθήνα, που κινείται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αγόρασε τρεις νέες φρεγάτες από τη σύμμαχό της Γαλλία. Πανηγυρίζοντας για τη συμφωνία τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν φωτογραφίες ελληνικού υποβρυχίου στο Καστελόριζο».

Στον ίδιο τόνο και η Sozcu σημείωσε ότι την ώρα που η Ελλάδα υπέγραφε συμφωνία για την αγορά φρεγατών από την Γαλλία, αποκαλύφθηκε ότι ο έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε το υποβρύχιο «Παπανικολής» στις ακτές του Κας στην Αττάλεια.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το «Παπανικολής» ήταν ορατό από τα τουρκικά παράλια και μάλιστα «κάτοικοι του Κας το φωτογράφισαν όταν αναδύθηκε σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από την ακτή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...