211
Γυναίκα με μάσκα μπροστά από κυβερνητικό κτίριο στο Τόκιο με αφίσες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες | REUTERS/Athit Perawongmetha

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων άφησε η Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 14:13
Γυναίκα με μάσκα μπροστά από κυβερνητικό κτίριο στο Τόκιο με αφίσες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
|REUTERS/Athit Perawongmetha

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων άφησε η Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 14:13

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, που προβλέπεται να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου, θα μπορούσαν να αναβληθούν κατά λίγους μήνες, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Αυτό δήλωσε η υπουργός που είναι αρμόδια για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

Απαντώντας σε ερώτημα που της τέθηκε στο κοινοβούλιο στο Τόκιο, η Σέικο Χασιμότο είπε ότι η σύμβαση που έχει η κυβέρνηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ορίζει ότι οι Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν «μέσα στο 2020». Οπως πρόσθεσε, «αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι (η σύμβαση) επιτρέπει μια αναβολή».

Πάντως, σύμφωνα με το BBC, η υπουργός διευκρίνισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν όπως προγραμματίστηκε».

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου.

Η συζήτηση για τη μετάθεση ή και την ακύρωση των Αγώνων –σε κάθε περίπτωση μια πρωτοφανής εξέλιξη εν καιρώ ειρήνης– άρχισε με αφορμή την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η προσέλευση ενός τόσο μεγάλου πλήθους και μάλιστα ετερόκλητου, είναι το ιδανικό πεδίο για την εξάπλωση της νόσου. Εξάλλου, το Τόκιο είχε ήδη σπεύσει να περιορίσει δραστικά τη συμμετοχή στον μαραθώνιο της πόλης, στον οποίο φέτος έγιναν δεκτοί μόνο επαγγελματίες αθλητές.

Πάντως, όπως γράφει το BBC, η απόφαση για την ακύρωση των Αγώνων μπορεί να ληφθεί μόνο από τη ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...