574
| INTIMENEWS

Ανατροπή στην υπόθεση του πατέρα Αντωνίου και της Κιβωτού του Κόσμου

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 12:14
|INTIMENEWS

Ανατροπή στην υπόθεση του πατέρα Αντωνίου και της Κιβωτού του Κόσμου

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 12:14

Ως ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση του πατέρα Αντωνίου και της Κιβωτού του Κόσμου, μεταδόθηκε το πρωί της Τρίτης από την ΕΡΤ η είδηση ότι ένας εκ των δύο καταγγελλόντων υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε να πει ψέματα για τον ιερωμένο ιδρυτή της δομής, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών περί σεξουαλικής κακοποίησης.

Τον ισχυρισμό του 16χρονου φιλοξενούμενου της Κιβωτού περί πιέσεων επιβεβαίωσε και η μητέρα του.

Οπως ανέφερε το ertnews.gr, λίγο πριν αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή σε δίκη του πατέρα Αντωνίου για τις καταγγελίες τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου περί σεξουαλικής κακοποίησης, νέα στοιχεία έρχονται στο φως, αμφισβητώντας τη βασιμότητα των κατηγοριών σε βάρος του.

Πρόκειται για 16χρονο τρόφιμο της Κιβωτού, ο οποίος με επιστολή του καταγγέλλει ότι δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις και απειλές για να στραφεί σε βάρος του πατέρα Αντώνιου. Την επιστολή κατέθεσαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ζητώντας συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο, ο 16χρονος τρόφιμος στη δομή του Βόλου τονίζει ότι νιώθει τύψεις για το κακό που έκανε στον πατέρα Αντώνιο, λέγοντας ψέματα σε βάρος του. Μάλιστα υπάρχει και οπτικό υλικό που αποτυπώνεται η μαρτυρία του.

«Ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω γιατί και εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ*****  διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ό,τι γουστάρω και πάλι χίλια συγγνώμη, πάτερ Αντώνιε» αναφέρει στην επιστολή του σύμφωνα με το ertnews.gr.

♦ Διαβάστε: Οι παγίδες στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου τάσσεται και η μητέρα του 16χρονου, τονίζοντας σε επιστολή της ότι «σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω, μου εμπιστεύτηκε πως “ουδέποτε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα, ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη Κιβωτό”… Είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι», αναφέρει.

Το συγκεκριμένο παιδί αυτό δεν είναι το ίδιο που εμφανιζόταν να κάνει καταγγελίες σε τηλεοπτικά μέσα.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, σημασία έχει και η μαρτυρία και άλλης κοπέλας, μιας 19χρονης πρώην φιλοξενούμενης στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Πειραιά, η οποία σε ιδιόχειρο σημείωμά της, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2023, εξηγεί πώς την προσέγγισαν ο βασικός καταγγέλλων, αλλά και στελέχη της νέας διοίκησης, για να ψευδομαρτυρήσει σε βάρος του πατέρα Αντωνίου και λόγω της άρνησής της την εκδίωξαν.

«Η πίεση της καινούργιας διοίκησης με τον καιρό συνεχιζόταν και γινόταν πιο έντονη. Οι συνέπειες ήταν να φύγω από τη στέγη που μου παρείχαν και να μη λαμβάνω κάποια οικονομική ή υλική βοήθεια» σημειώνει.

Εχοντας ζήσει 10 χρόνια στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, άλλος, 20χρονος σήμερα, τρόφιμος είναι κατηγορηματικός σε τετρασέλιδο σημείωμά του ότι δεν συμβαίνει τίποτα από όσα καταλογίζονται στον πατέρα Αντώνιο.

«Ποτέ μου δεν είδα κάτι ανάρμοστο κι ούτε απομακρυνόταν ο πάτερ με κάποιο παιδί. Ποτέ δεν με εκμεταλλεύθηκε ο π. Αντώνιος, παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητά μου… Πολλές φορές έχω ακούσει από παιδιά να μας συμβουλεύουν να προσποιηθούμε ότι μας ασκήθηκε σωματική βία… Ο πατέρας Αντώνιος είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου, διότι με έσωσε» αναφέρει.

Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται πια στα χέρια του δικαστικού συμβουλίου, όπως και η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες το σχετικό βούλευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...