347
Ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου | ΑΝΤ1/WebTV

Παππάς κατά Τσακαλώτου: Η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 11:39
Ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου
|ΑΝΤ1/WebTV

Παππάς κατά Τσακαλώτου: Η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2023, 11:39

«Η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα»: αυτό σχολίασε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Παππάς, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα για την αρχηγία του κόμματος και καταδικασθείς από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος όταν ήταν υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Παππάς παραδέχτηκε πως για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ –με την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής–«κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος». Ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα στην στάση της ομάδας της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία ως γνωστόν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ομπρέλα δεν ήθελε ούτε τον Τσίπρα και είναι δεδομένο πλέον ότι θα κάνει άλλο κόμμα». Επεσήμανε, επίσης, πως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν μια αδικαιολόγητη κριτική στον Κασσελάκη από την πρώτη μέρα που έγινε πρόεδρος του κόμματος.

Σε άλλη τηλεοπτική του παρέμβαση, στο Action 24, ο Νίκος Παππάς κλήθηκε να πάρει θέση για το αιχμηρό κείμενο που δημοσιοποίησε η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου («6+6»).

«Μπορεί να τραβηχτεί μια “κόκκινη γραμμή”. Στην πολιτική όταν κάτι λες, δύσκολα το “ξελές”. Παρόλα αυτά μπορούμε να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή, να “ξεσκονίσουμε” αυτά τα βαριά που ειπώθηκαν, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης», σημείωσε.

Ο κ. Παππάς άφησε αιχμές προς την πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου. «Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε άπαντες να πάρουν κοινοβουλευτική ευθύνη και κάποιοι το αρνήθηκαν. Ηταν μια άστοχη επιλογή της (να μην αποδεχτεί την πρόταση Κασσελάκη να αναλάβει θέση ευθύνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα)», είπε.

Αναφορικά με το αν οι βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα (ο κ. Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα της Φλώρινας) πρέπει αν παραδώσουν τις έδρες τους, όπως τους ζήτησε η Κουμουνδούρου, ο κ. Παππάς ανέφερε:

«Η υποχρέωσή μας έχει κάποιο περιεχόμενο. Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, να έχουμε αστυνομική φύλαξη, αυτοκίνητο και αμοιβή. Εχουμε κάποιες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, απέναντι στους πολίτες που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και έβαλαν “σταυρό” δίπλα στο όνομά μας. Σε αυτή την ευθύνη μπορούμε και πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε. Τραβάμε μια κόκκινη γραμμή και συνεχίζουμε. Ό,τι έγινε, έγινε. Οσοι αποχώρησαν έχουν επιλέξει μια πολεμική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιμη ιστορική συγκυρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...