279
Ο Αλαν Αλντα δίνει μαθήματα αισιοδοξίας μιλώντας ανοιχτά για τη νόσο του | EPA/MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Αλαν Αλντα: «Εχω πάρκινσον, αλλά η ζωή συνεχίζεται!»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 12:37
Ο Αλαν Αλντα δίνει μαθήματα αισιοδοξίας μιλώντας ανοιχτά για τη νόσο του
|EPA/MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Αλαν Αλντα: «Εχω πάρκινσον, αλλά η ζωή συνεχίζεται!»

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 12:37

Υπάρχει ένα αμερικανικό ρητό, που λέει ότι «στη ζωή, πρέπει να παίζουμε με τα χαρτιά που μας έρχονται». Αν δηλαδή η ζωή είναι ένα τεράστιο παιχνίδι πόκερ, ακόμα και χάλια χαρτιά να έχεις, δεν μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις από το τραπέζι. Πρέπει να παίξεις με αυτά που έχεις και ίσως στο τέλος, να βγεις κερδισμένος. Αλλιώς, θα χάσεις προσπαθώντας.

Κάτι τέτοιο θυμίζει η μεγαλοπρεπής στάση του 82χρονου ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλαν Αλντα απέναντι στην κατάστασης της υγείας του. Δήλωσε λοιπόν, με φυσικότητα και με χαμόγελο ότι εδώ και τρία περίπου χρόνια έχει διαγνωστεί με Πάρκινσον- όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Guardian. Οι δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «This Morning», αντί να προκαλέψουν θλίψη, αντιθέτως, έφεραν αέρα πρωτόγνωρης αισιοδοξίας, ακριβώς επειδή ο αμερικανός καλλιτέχνης αντιμετωπίζει τη νόσο του με κουράγιο, αλλά και με χιούμορ!

Λίγο μετά την εκπομπή και την αποκάλυψή του, ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter βιντεάκι με τον ίδιο να κάνει ζογκλερικά με μπαλάκια και το σχόλιο: «αποφάσισα να ενημερώσω τον κόσμο ότι έχω Πάρκινσον για να ενθαρρύνω κι άλλους να δραστηριοποιηθούν.

Η διάγνωση έγινε πριν από τριάμισυ χρόνια, όμως η ζωή μου είναι γεμάτη. Εργάζομαι ακόμα ως ηθοποιός, δίνω διαλέξεις, κάνω podcast, που αγαπώ πολύ. Αν διαγνωστείτε κι εσείς με αυτό, μην σταματάτε!».

Και σε άλλο tweet, αραδιάζει τις εντυπωσιακές δραστηριότητές του, που αποδεικνύουν ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν το βάζει κάτω: «Κάνω μαθήματα μποξ τρεις φορές την εβδομάδα, παίζω τένις δύο και παίρνω ένα ήπιο χάπι. Ολα αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου. Κάνω και λίγα ζογκλερικά. Και δεν είμαι στο κατώφλι της άνοιας. Οχι περισσότερο από ό,τι ήμουν στο παρελθόν. Μάλλον πρέπει να το πω διαφορετικά: Αλήθεια, είμαι καλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...