402
Αγνωστος προς το παρόν ο νέος σταθμός στην καριέρα της ινδοαμερικανίδας πολιτικού | REUTERS

Αιφνίδια παραίτηση της πρεσβευτού των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 17:39
Αγνωστος προς το παρόν ο νέος σταθμός στην καριέρα της ινδοαμερικανίδας πολιτικού
| REUTERS

Αιφνίδια παραίτηση της πρεσβευτού των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 17:39

Την παραίτησή της από το πόστο της στα Ηνωμένη Εθνη υπέβαλε αιφνιδιαστικά την Τρίτη η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Η είδηση της παραίτησης επιβεβαιώθηκε από ανώτατη πηγή του Λευκού Οίκου, ενώ άμεσα ανακοινώθηκε η συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ  στο Οβάλ Γραφείο.

Η απόφαση από την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας που ανέλαβε καθήκοντα στα Ηνωμένα Έθνη τον Ιανουάριο του 2017,  αιφνιδίασε τους πάντες, όπως και η επιλογή της για τη συγκεκριμένη θέση από τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από περίπου δύο χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι είχε επικρίνει έντονα τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ για τη σκληρή ρητορική του σχετικά με τους μετανάστες κατά την προεκλογική περίοδο, η ινδοαμερικανή Χέιλι (στη φωτογραφία κάτω με την κόρη της) επελέγη από τον Ντόναλντ Τραμπ για το νευραλγικό πόστο του πρεσβευτή στα Ηνωμένα Εθνη και αυτομάτως έγινε η πρώτη μη λευκή γυναίκα που μπήκε στο κυβερνητικό του επιτελείο.

O πρόεδρος Τραμπ με την Νίκι Χέιλι στο Οβάλ Γραφείο/ Reuters

Προσερχόμενη στον Λευκό Οίκο, η Χέιλι απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του προέδρου, Σάρα Σάντερς, αρκέστηκε να επιβεβαιώσει τη συνάντηση της Χέιλι με τον Τραμπ στις 10.30, τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας), παρουσία δημοσιογράφων.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε πως αναμένεται μια «μεγάλη ανακοίνωση με τη φίλη μου Νίκι Χέιλι στο Οβάλ Γραφείο» και λίγο αργότερα, με την πρώην κυβερνήτη στο πλάι του, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της θητείας της στα Ηνωμένα Εθνη στο τέλος του 2018.

«Ηταν από την αρχή μαζί μας στον ΟΗΕ και σήμερα μου ζήτησε να κάνει ένα διάλειμμα (…) Αποχωρεί στα τέλη του έτους έχοντας κάνει απίστευτη δουλειά», ανέφερε με το γνωστό απλοϊκό του ύφος ο αμερικανός πρόεδρος και κάλεσε την Χέιλι να επιστρέψει στην κυβέρνησή του με έναν διαφορετικό ρόλο. «Μπορείς να διαλέξεις», της είπε, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έγιναν στη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο (δείτε το βίντεο) κάτω.

Από την πλευρά της, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας διέψευσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, μία φήμη που κυκλοφορούσε έντονα το τελευταίο διάστημα, και αντιθέτως, τόνισε πως θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ανακοίνωσε ποιος θα διαδεχθεί τη Χέιλι στα Ηνωμένα Εθνη, περιορίστηκε μόνο να πει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που θα ήθελαν να αναλάβουν αυτή τη θέση. Σκοπεύει να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...