304
Ριβάλντο και «Ρόνι»: από γητευτές της μπάλας, υποστηρικτές ενός ακροδεξιού | twitter

Βραζιλία: Ροναλντίνιο και Ριβάλντο υπέρ του ακροδεξιού Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 12:40
Ριβάλντο και «Ρόνι»: από γητευτές της μπάλας, υποστηρικτές ενός ακροδεξιού
|twitter

Βραζιλία: Ροναλντίνιο και Ριβάλντο υπέρ του ακροδεξιού Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 12:40

Δύο από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς αστέρες των τελευταίων 20 ετών στη Βραζιλία φαίνεται πως έχει στο πλευρό του ο Ζαΐχ Μπολσονάρο στη μάχη για την προεδρία. Οι ανοιχτές δηλώσεις υποστήριξης του Ροναλντίνιο και του Ριβάλντο για τον ακροδεξιό πολιτικό έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μπορεί λοιπόν ο Μπολσονάρο να αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, όμως του ασκείται έντονη κριτική εντός και εκτός Βραζιλίας για μία σειρά από ακραίες και επικίνδυνες θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις πάντως δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα τον «Ρόνι» και τον Ριβάλντο.

«Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους» είχε γράψει στο twitter ο Ροναλντίνιο, ο οποίος τάχθηκε με αυτόν τον τρόπο υπέρ του Μπολσονάρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ριβάλντο: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο», ανέφερε από τη μεριά του ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Αντιδράσεις, εκτός των social media, υπήρξαν και από τον πρώην ποδοσφαιριστή Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη Δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πώς να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πώς μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...