271
Ανάμεσα στα αεροδρόμια της χώρας που αναμένεται να δεχτούν σημαντικό αριθμό εισερχομένων τουριστών είναι το «Διαγόρας» της Ρόδου |

Αυτές είναι οι εννέα χώρες που εξαιρούνται από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 14:30
Ανάμεσα στα αεροδρόμια της χώρας που αναμένεται να δεχτούν σημαντικό αριθμό εισερχομένων τουριστών είναι το «Διαγόρας» της Ρόδου
|

Αυτές είναι οι εννέα χώρες που εξαιρούνται από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 14:30

Την εξαίρεση εννέα χωρών από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας σε δηλώσεις του την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Από την Τετάρτη, 1η Ιουλίου, ανοίγουν οι 41 πύλες εισόδου της χώρας (27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια), για εννέα χώρες ωστόσο (Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία) η απαγόρευση πτήσεων παραμένει.

Ερωτηθείς σχετικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «εξακολουθει η απαγόρευση για αυτές τις χώρες, έχουν ανοίξει 38 προορισμοί στην Ευρώπη και υπάρχουν προορισμοί που ακόμα δεν έχουμε ανοίξει και θα εξεταζουμε το επιδημιολογικό φορτίο κάθε μέρα και θα λαμβάνουμε τις σχετικές εισηγήσεις από τους ειδικούς».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διαβεβαίωσε ότι ο κρατικός μηχανισμό θα είναι καθ’ όλα έτοιμος για το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού.

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ενα ζήτημα στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις και ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτήν τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού», τόνισε από τη Ζάκυνθο όπου πραγματοποίησε αυτοψία για τα μέτρα προστασίας στο τοπικό αεροδρόμιο.

Οπως επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υγειονομικές ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων θα αναλάβουν τη διαχείριση των εισερχομένων, ενώ τα δείγματα που θα λαμβάνονται, θα είναι δειγματοληπτικά.

Θαλάσσιες αφίξεις

Οπως προαναφέρθηκε, από 1ης Ιουλίου επιτρέπεται και ο κατάπλους όλων των πλοίων -με προέλευση το εξωτερικό- στα ελληνικά λιμάνια (βλ. δρομολόγια από Ιταλία). Οι επιβάτες οφείλουν να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους ή με την άφιξη, συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (passenger load factor), ενώ και στις εν λόγω αφίξεις θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...