435
Σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό | civilprotection.gr

«Enjoy your stay and stay safe»: Οι εννέα οδηγίες Χαρδαλιά στους εισερχόμενους τουρίστες [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 10:49
Σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό
| civilprotection.gr

«Enjoy your stay and stay safe»: Οι εννέα οδηγίες Χαρδαλιά στους εισερχόμενους τουρίστες [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 10:49

Με εννέα σαφείς οδηγίες σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εγκαινιάζει τη νέα της καμπάνια για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19, εν όψει του ανοίγματος από την 1η Ιουλίου των 41 πυλών εισόδου στη χώρα (27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια).

Κεντρικό μήνυμα της νέας αυτής προσπάθειας είναι: Απολαύστε τη Διαμονή σας – Μείνετε Ασφαλείς «Enjoy your stay and stay safe».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, σκοπός της ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η καμπάνια έγινε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, την Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όπως προαναφέρθηκε, θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, έτσι ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό.

Θα είμαστε έτοιμοι στο άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού, δήλωσε από τη Ζάκυνθο όπου ξεκίνησε τις επιθεωρήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις κι ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτήν τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού», τόνισε ο υφυπουργός που προήδρευσε σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη διοίκηση του αεροδρομίου της Ζακύνθου και αμέσως μετά, προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους του αεροδρομίου, συνοδευόμενος από τον διευθυντή, Νίκο Βιτζηλαίο.

«Αρχίσαμε ένα οδοιπορικό επισκέψεων και αυτοψιών και στα 18 αεροδρόμια, και ξεκινώντας από τη Ζάκυνθο έγινε μία τεχνική σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες για το ασφαλές άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, θα είμαστε έτοιμοι», διαβεβαίωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οπως επεσήμανε, απο την Κυριακή θα υπάρχουν υγειονομικές ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διαχείριση των εισερχομένων. Τα δείγματα που θα παίρνονται θα είναι δειγματοληπτικά. «Στη Ζάκυνθο θα γίνονται 250 δείγματα ημερησίως, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι, με τον πιο σύγχρονο τρόπο, ότι θα μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται. Ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος με όλα τα μέσα που διαθέτει για να γίνεται με υποδειγματικό τρόπο αυτή η διαδικασία», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...