243
Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς κάνει επί τόπου ελέγχους για κορονοϊό και τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα | Intime

Συναγερμός από τα κρούσματα σε Καστοριά και Σύρο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 12:10
Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς κάνει επί τόπου ελέγχους για κορονοϊό και τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα
|Intime

Συναγερμός από τα κρούσματα σε Καστοριά και Σύρο

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 12:10

Διπλή ανησυχία έχει προκαλέσει στους επιστήμονες και την περιοχή της Καστοριά το κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στην περιοχή, καθώς πρόκειται για εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό, ενώ στην περιοχή είχε να καταγραφεί νέο περιστατικό ακριβώς δυόμισι μήνες. Η γυναίκα δήλωσε ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Ιωάννινα.

Το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το Open, εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άλλα δύο άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό καθώς ενώ άλλα δύο πρόσωπα νόσησαν και είχαν έρθει σε επαφή μαζί της.

Στη Σύρο, το περιστατικό που καταγράφηκε, έχει αναφέρει ότι δεν είχε φύγει τον τελευταίο καιρό από το νησί και δεν είχε έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ώστε να αναζητηθούν περισσότερες επαφές.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΔΟΥ) έχει κάνει ήδη τεστ στις επαφές και των δύο κρουσμάτων και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα.

Οι ειδικοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις επιδημικές εστίες της Ξάνθης και της Ροδόπης, ενώ με ζητούμενο να μην καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων από τα πρόσφατα διάσπαρτα κρούσματα που εντοπίστηκαν πρόσφατα σε Μεσσηνία, Καστοριά και Σύρο, έχουν προχωρήσει σε απομόνωση των επαφών και ιχνηλάτηση, προκειμένου να μην ξεφύγει η μετάδοση του κορονοϊού στις κοινότητες, δημιουργώντας τοπικές εστίες.

Τα 13 κρούσματα της Πέμπτης

1 κρούσμα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
1 στη Σύρο
1 στη Ροδόπη
1 στην Καστοριά
1 στην Πέλλα
3 στην Ξάνθη και
5 εισαγόμενα κρούσματα (3 από πτήσεις και 2 που εντοπίστηκαν στα σύνορα με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...