302
Ο ένας πάνω στον άλλον στην παραλία του Μπράιτον | REUTERS/Toby Melville

Με «λουκέτο» στις παραλίες προειδοποιεί βρετανός υπουργός μετά τις εικόνες χάους

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 13:03
Ο ένας πάνω στον άλλον στην παραλία του Μπράιτον
|REUTERS/Toby Melville

Με «λουκέτο» στις παραλίες προειδοποιεί βρετανός υπουργός μετά τις εικόνες χάους

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 13:03

Ξεχνώντας την καλή συμπεριφορά που τους χαρακτηρίζει ως λαό και αψηφώντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, Βρετανοί ξεχύθηκαν στις παραλίες στα νότια της χώρας και στοιβάχτηκαν ο ένας πάνω στον άλλον, μόλις ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Κοσμοσυρροή στην παραλία του Μπόρνμουθ REUTERS/Toby Melville

Μετά τις πρώτες εικόνες, η δημοτική αρχή του Μπόρνμουθ κήρυξε έκτακτο σοβαρό περιστατικό στη νότια ακτή της Βρετανίας, αφού παραβιάστηκαν μία σειρά από κανόνες και ειδικά αυτοί που αφορούν την κοινωνική απόσταση, με τον φόβο της ευρείας μετάδοσης του κορονοϊού.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο, κατήγγειλε «ανεύθυνη και σοκαριστική συμπεριφορά», ενώ υπογραμμίζει ότι οι τοπικές αρχές επέβαλαν περισσότερα από 500 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, ενώ οι υπάλληλοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά παραβίασης της απαγόρευσης κάμπινγκ, όπως και λεκτικής βίας από τους πολίτες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ απείλησε να βάλει «λουκέτο» στις παραλίες, αν συνεχίζουν οι πολίτες να μην τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, που στη Βρετανία, όπως και την Ελλάδα, είναι τα δύο μέτρα.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές συστήνουν αυτή τη στιγμή στους πολίτες να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους ,για να αποφευχθεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, που προκάλεσε περισσότερους από 43.000 θανάτους στη Βρετανία, τον βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη.

Η απόσταση αυτή θα μειωθεί στο ένα μέτρο για να επιτραπεί η επαναλειτουργία των παμπ, των εστιατορίων, των κομμωτηρίων και των κινηματογράφων την 4η Ιουλίου, όμως υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν μέτρα που θα βοηθούν στον περιορισμό του κινδύνου, όπως ειδικοί προστατευτικοί εξοπλισμοί.

Κανένας κανόνας κοινωνικής απόστασης σε παραλία του Μπόρνμουθ

«Είμαστε μεσούσης της υγειονομικής κρίσης και ένας τέτοιος αριθμός ανθρώπων να επισκέπτεται την περιοχή μας αυξάνει την πίεση στις υπηρεσίες διάσωσης», εξήγησε ο Σαμ ντε Ρέια, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...