246
Ενα ακόμη στιγμιότυπο από τις δύσκολες συζητήσεις στο Σαρλβουά του Καναδά στην επεισοδιακή σύνοδο του G7 | Adam Scotti/Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

Τραμπ κατά Μέρκελ και Τριντό: «Πληρώνουν ελάχιστα και γελάνε μαζί μας»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 08:36
Ενα ακόμη στιγμιότυπο από τις δύσκολες συζητήσεις στο Σαρλβουά του Καναδά στην επεισοδιακή σύνοδο του G7
|Adam Scotti/Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

Τραμπ κατά Μέρκελ και Τριντό: «Πληρώνουν ελάχιστα και γελάνε μαζί μας»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 08:36

Μόνο επικρίσεις για τους συμμάχους του είχε ο Ντόναλντ  Τραμπ μετά το φιάσκο της συνάντησης της G7 στον Καναδά.

Δεν ήταν μόνο οι φωτογραφίες, που τον δείχνουν μόνο εναντίον όλων, ούτε και η απόσυρση της υπογραφής. Ο Τραμπ επιστράτευσε το Twitter για να εκδηλώσει την οργή του με ένα μπαράζ μηνυμάτων, μολονότι βρίσκεται ήδη στη Σιγκαπούρη και λογικά θα έπρεπε να έχει το νου του στην κρίσιμη και ιστορική σύνοδο κορυφής με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ουν.

«Το Δίκαιο Εμπόριο πρέπει να αποκαλείται Ανόητο Εμπόριο αν δεν είναι αμοιβαίο», υποστήριξε ενώ είπε ότι ο Τζάστιν Τριντό «κάνει τον πληγωμένο όταν τον ξεσκεπάσεις».

«Δεν είναι δίκαιο για τον λαό της Αμερικής! Το εμπορικό έλλειμμα είναι 800 δισεκατομμύρια δολάρια. Γιατί πρέπει εγώ, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, να επιτρέπω σε χώρες να συνεχίζουν να έχουν τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, όπως έχουν για δεκαετίες, ενώ οι αγρότες μας, οι εργάτες και οι φορολογούμενοί μας πρέπει να πληρώνουν τόσο μεγάλο κι άδικο τίμημα;», έγραψε ακόμη ο Τραμπ.

Σε άλλο tweet γράφει: «Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν σχεδόν όλο το κόστος του NATO – για να προστατεύουν τις ίδιες χώρες που μας κλέβουν στο Εμπόριο (πληρώνουν μόνο ένα κλάσμα του κόστους–και γελάνε!)».

Και προσθέτει: «Προστατεύουμε την Ευρώπη (κάτι που είναι καλό) με μεγάλη οικονομική χασούρα, και μετά μας συντρίβουν άδικα στο Εμπόριο. Έρχεται Αλλαγή!».

Για να επανέλθει στην επίσκεψή του στη Σιγκαπούρη για τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, δηλώνει χαρούμενος που είναι στην πόλη και βλέπει ότι στον αέρα υπάρχει ενθουσιασμός…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News