398
Ο Μπιλ Γκέιτς στον Πύργο Τραμπ στις 13 Δεκεμβρίου 2016, όταν συνάντησε τον (εκλεγμένο τότε) πρόεδρο των ΗΠΑ | EPA/JOHN TAGGART / POOL

Μπιλ Γκέιτς: Ο Τραμπ δεν ήξερε τη διαφορά μεταξύ HIV και HPV

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 10:14
Ο Μπιλ Γκέιτς στον Πύργο Τραμπ στις 13 Δεκεμβρίου 2016, όταν συνάντησε τον (εκλεγμένο τότε) πρόεδρο των ΗΠΑ
|EPA/JOHN TAGGART / POOL

Μπιλ Γκέιτς: Ο Τραμπ δεν ήξερε τη διαφορά μεταξύ HIV και HPV

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 10:14

Την εικόνα ενός ανθρώπου που αγνοεί βασικά πράγματα για τα εμβόλια και φλερτάρει με συνωμοσιολογικές θεωρίες, αλλά από την άλλη γνωρίζει υπερβολικά πολλά για τη νεαρή κόρη του συνομιλητή του, έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft μίλησε για τις δύο μάλλον παράξενες συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την σαφώς αρνητική εντύπωση που του άφησαν.

Οι εξομολογήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Ιδρύμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, τον φιλανθρωπικό φορέα που ίδρυσε ο Γκέιτς με τη σύζυγό του, και παρουσιάστηκαν από το MSNBC.

Ο Τραμπ είχε συναντήσει την Τζένιφερ Γκέιτς, την 22χρονη σήμερα κόρη του Μπιλ Γκέιτς, σε επίδειξη αλόγων στη Φλόριντα. «Περίπου 20 λεπτά αργότερα έφτασε εκεί με το ελικόπτερο. Είναι σαφές ότι είχε φύγει με το αυτοκίνητο και είχε επιστρέψει για να κάνει μεγάλη είσοδο με το ελικόπτερο», εξηγεί ο Γκείτς.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τη νίκη του Τραμπ αλλά πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στον Γκέιτς φάνηκε τρομακτικό πόσα γνώριζε ο Τραμπ για την εμφάνιση της Τζένιφερ. «Και στην Μελίντα δεν άρεσε πολύ αυτό», πρόσθεσε.

Η επόμενη συνάντηση έγινε τον Μάρτιο του  2017 στον Λευκό Οίκο.

«Και στις δύο συναντήσεις», όπως συνεχίζει τη διήγησή του ο Γκέιτς και τη μεταφέρει ο Guardian, «με ρώτησε αν τα εμβόλια δεν είναι κάτι κακό γιατί σκεφτόταν μια επιτροπή να εξετάσει τις παρενέργειες των εμβολίων. Κάποιος –νομίζω ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ (σσ. ο γιος του Μπόμπι Κένεντι) – τον συμβούλευε ότι τα εμβόλια προκαλούν άσχημα πράγματα.

» Και του είπα “όχι, αυτό θα ήταν κακό και αδιέξοδο, μην το κάνετε”».

Ο Γκέιτς προσθέτει ότι ο πρόεδρος ήθελε να γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στον HIV και τον HPV, «οπότε εξήγησα αυτά που σπάνια τα μπερδεύει κανένας».

Πράγματι, πρόκειται για δύο διαφορετικούς ιούς. Ως γνωστόν ο HIV προκαλεί το AIDS, ενώ ο HPV, ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, προκαλεί δερματολογικά προβλήματα και ενέχεται μέχρι στην πρόκληση καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας.

Από ό,τι φαίνεται ο Τραμπ έχει εγκαταλείψει τα σχέδια να ερευνήσει τις ανυπόστατες θεωρίες για τη σχέση εμβολίων και αυτισμού.

Κάτι άλλο που εντυπωσίασε τον Γκέιτς ήταν ότι ο Τραμπ συνηθίζει να μιλά για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. «Όταν μπήκα στην αίθουσα που συναντηθήκαμε, η πρώτη του παρατήρηση με ξάφνιασε: “Ο Τραμπ ακούει ότι δεν σου αρέσουν αυτά που κάνει ο Τραμπ”», λέει.

Δείγμα μεγαλομανίας, θα έλεγε κανένας, αλλά αυτό μάλλον το γνωρίζαμε και πριν μας το πει ο Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...