252
Τα κινηματογραφικά συνεργεία εγκαταστάθηκαν στον χώρο προτού χαράξει. Ο Ναός τους Ποσειδώνα διακρίνεται στο φόντο | Twitter

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας» στο Σούνιο [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 09:20
Τα κινηματογραφικά συνεργεία εγκαταστάθηκαν στον χώρο προτού χαράξει. Ο Ναός τους Ποσειδώνα διακρίνεται στο φόντο
|Twitter

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της «Μικρής Τυμπανίστριας» στο Σούνιο [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2018, 09:20

Ξημέρωσε η 12η Απριλίου, η ημέρα όπου ορίστηκε να γίνουν τα πολύπαθα γυρίσματα της σειράς του BBC «Η Μικρή Τυμπανίστρια» στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Πολύπαθη διότι το αρχικό αίτημα των παραγωγών είχε απορριφθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκαλώντας την αντίδραση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπουργείων Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής.

Tο ΚΑΣ αρχικά είχε πει «όχι» με ψήφους 6 υπέρ και 7, επικαλούμενο τρεις παράγοντες –τη χρονική έκταση της κινηματογράφησης (από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα), τον μεγάλο αριθμό προσώπων και τον βαρύ εξοπλισμό– ότι θα δυσχέραιναν τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε μια «περίοδο αιχμής» κατά την οποία καταφτάνουν εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.

Η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με νέο αίτημα για γυρίσματα από τις 7:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τη Μεγάλη Τρίτη τα μέλη του ΚΑΣ να δώσουν θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία.

To «The Little Drummer Girl» είναι τηλεοπτική μίνι σειρά, μεταφορά του ομώνυμου κατασκοπικού θρίλερ του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία  Παρκ Τσαν Γουκ (γνωστός από τις ταινίες «Oldboy», «Stoker», «Η Υπηρέτρια», «Η εκδίκηση μιας κυρίας») και με καστ τους Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ, Μάικλ Σάνον και Φλόρενς Πιου.

photojoiner_photo (2)photojoiner_photo (1)

Οπως έδειξε η ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, βρέθηκε στο Σούνιο και αναφερόμενος στην υπερπαραγωγή του BBC είπε ότι «ανοίγεται σιγά σιγά μία βιομηχανία. Είναι ευχάριστες οι ειδήσεις. Ελπίζω να έχω και άλλες. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον τομέα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...