445
Πλημμύρισε με συγκινητικά μηνύματα το Διαδίκτυο | CreativeProtagon

Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν τον Σκλαβενίτη: «Καλό Παράδεισο κύριε Στέλιο»

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 16:32
Πλημμύρισε με συγκινητικά μηνύματα το Διαδίκτυο
|CreativeProtagon

Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν τον Σκλαβενίτη: «Καλό Παράδεισο κύριε Στέλιο»

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 16:32

Η είδηση του θανάτου του Στέλιου Σκλαβενίτη κυκλοφόρησε γρήγορα στο Διαδίκτυο την 1η Απριλίου. Ο συνδυασμός της κυριακάτικης αργίας (ημέρας που ούτως ή άλλως δυσκολεύει την πληροφόρηση) και της κατά παράδοσιν ψεύτρας Πρωταπριλιάς έκανε ορισμένους καχύποπτους – οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας είχε χάσει τόσο απρόσμενα τη ζωή του.

Η είδηση κάποτε επιβεβαιώθηκε και γρήγορα εμφανίστηκαν αρκετά μηνύματα εργαζομένων που δούλευαν στις επιχειρήσεις Σκλαβενίτη. Τα μηνύματα και τα σχόλια έκαναν λόγο για έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν επιχειρηματία διαφορετικό από τους άλλους. Οι εργαζόμενοι τον αποχαιρετούν με τα καλύτερα λόγια για την επαγγελματική του διαδρομή. Κάποιοι σχολίασαν ότι ήταν σαν να αποχαιρετούν έναν δικό τους άνθρωπο.

Διόλου τυχαίο, θα πει κάποιος. Τα αδέλφια Σκλαβενίτη και ειδικά ο Στέλιος που ερχόταν συχνότερα σε επαφή με το προσωπικό και τους προμηθευτές, φημίζονταν για τις οικογενειακές σχέσεις που είχε αναπτύξει η επιχείρηση με τους εργαζομένους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, η επιχείρηση δεν προχώρησε σε μειώσεις μισθών ούτε και σε μαζικές απολύσεις, ενώ είχε επιλέξει τα καταστήματά της να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.

Η εταιρεία «Σκλαβενίτης» ιδρύθηκε το 1954 από τους Γιάννη και Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Ανοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ της το 1969 στο Περιστέρι.

Το 2015, όταν και επιβλήθηκαν τα capital controls, η επιχείρηση αποφάσισε να πληρώσει με μετρητά τους εργαζομένους της ώστε να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές των τραπεζών. Ετσι, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά και ο απλός κόσμος έκαναν λόγο για μια επιχείρηση που ενδιαφερόταν για τους ανθρώπους της και, κυρίως, τους σεβόταν.

Κάποια από τα μηνύματα που πλημμύρισαν το Διαδίκτυο

– «Μακάρι να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι…. Καλό ταξίδι κύριε Στέλιο….»

– «Αντίο Κύριε Στέλιο… Ησουν ένας από τους πιο αγνούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Η σπάνια καλοσύνη σου, οι αρχές σου, το παράδειγμα που έδωσες στη διοίκηση των ανθρώπων, και πάνω από όλα η ανθρωπιά σου, μας έκαναν όλους να αισθανθούμε μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη. Η απώλεια μεγάλη για την οικογένεια, την εταιρεία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τη χώρα. Θα θυμόμαστε όλοι το χαμόγελο και το γέλιο σου που μας γέμιζε χαρά. Καλό ταξίδι Κύριε Στέλιο».

– «Δεν υπάρχουν λόγια, τα έχω χαμένα, καλό Παράδεισο»

– «Όταν έφυγε ο δικός μου “άγγελος”, ο Σκλαβενίτης με στήριξε. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν».

– «Μια αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει εταιρεία, δεν υπάρχει προμηθευτής να μην σου αναφέρει το όνομα Σκλαβενίτης ή κάτι για το ήθος ή κάτι που μπορεί να είχε ακούσει για τον γέρο Σκλαβενίτη ή απλά μια ιστορία… έφυγε νωρίς ο Στέλιος άφησε έργο πίσω του όμως που θα συζητιέται για καιρό».

– «Καλό Παράδεισο σε έναν καλό άνθρωπο»

– «Κρίμα πολύ κρίμα… δεν ήθελα να το πιστέψω… εκτός από εργοδότης μας, είναι ένας άνθρωπος νέος, πολύ νέος… Πολύ λυπάμαι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...