356
|

Οι φαντάροι που βασάνιζαν τον σκύλο εμφανίστηκαν και… ζητούν συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 13:01

Οι φαντάροι που βασάνιζαν τον σκύλο εμφανίστηκαν και… ζητούν συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 13:01

Μία βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα αρκεί για να γίνει αντιληπτή η δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει -δικαίως- οι δύο απολυμένοι φαντάροι που κακοποίησαν έναν σκύλο σε στρατόπεδο της Κόνιτσας. Οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους κυκλοφόρησαν γρήγορα και οι χρήστες του Διαδικτύου άρχισαν να ξεσπούν την οργή τους σε σχόλια κατά των δύο νεαρών.

Οπως είναι λογικό, το βίντεο έφτασε γρήγορα και στα υψηλά κλιμάκια του Στρατού που καλείται να τιμωρήσει τους δύο προσφάτως απολυμένους φαντάρους (που διέπονται από την στρατιωτική νομοθεσία) αλλά ίσως και τον τρίτο που βιντεοσκοπούσε το αποτρόπαιο περιστατικό. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οι δύο φαντάροι αποφάσισαν να εμφανιστούν και να δηλώσουν μεταμέλεια με μία σύντομη ανακοίνωση που κάνει λόγο για «καθαρά ατυχές συμβάν».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι δύο φαντάροι δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τις επιπτώσεις της πράξης τους με μία τέτοια δήλωση που το πιθανότερο είναι να τους έχει υπαγορευτεί και όχι να έχει γραφτεί από τους ίδιους. Σε ένα σημείο μάλιστα, σημειώνουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να κακοποιήσουν το ζώο κάνοντας αρκετούς να αναλογιστούν μέχρι που θα έφταναν αν είχαν αυτήν την πρόθεση…

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα στις ιστοσελίδες paramythia-online.gr και thespro.gr:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας Γεώργιος Χαρίτος»

Στο μεταξύ, σχηματίζεται ήδη δικογραφία από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων για τους δύο οπλίτες. Οι δύο πρώην φαντάροι υπηρετούσαν μέχρι και πριν λίγο καιρό στη μονάδα της Κόνιτσας. Και οι δύο απολύθηκαν πρόσφατα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν περάσει έξι μήνες και ως εκ τούτου διέπονται από την στρατιωτική νομοθεσία.

Την Κυριακή διετάχθη έρευνα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για το περιστατικό ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...