622
Γεωργιάδης και Πολάκης σε ξεχωριστές στιγμές τους στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕΝEWS

Καβγάς Γεωργιάδη – Πολάκη αυτή τη φορά για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας…

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 19:40
Γεωργιάδης και Πολάκης σε ξεχωριστές στιγμές τους στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS

Καβγάς Γεωργιάδη – Πολάκη αυτή τη φορά για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας…

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 19:40

Σε μια τέτοια μάχη στη Βουλή που είχε προεξοφληθεί ως μητέρα όλων των μαχών, λόγω Novartis και εμπλοκής δέκα πολιτικών προσώπων, δεν μπορούσε να λείπει η αντιπαράθεση επί προσωπικού ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Εδώ αυτοί οι δύο τσακώνονται σε συνηθισμένες συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, για την υπόθεση της Novartis, που αφορά και πεδίο δραστηριότητάς τους δεν θα έδιναν μια ακόμα παράσταση με απειλές για φυλάκιση εκατέρωθεν;

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής για ένα επιβαρυντικό πόρισμα που αφορά την Νεκταρία Πολάκη και τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια επέμβασης για να αφαιρεθούν τα κρεατάκια του μικρού κοριτσιού.

«Τα πορίσματα για την 4χρονη Μελίνα μένουν κλειδωμένα στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου και του ΣΕΕΥΠ, με εντολή της, τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί εδώ και ένα χρόνο για το πώς πέθανε το κορίτσι και ευθύνεται η κυρία Πολάκη» είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος και στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Και από το βήμα της Βουλής πρόσθεσε σε δραματικό τόνο: «Να το πάρει ο πατέρας να δει πώς πέθανε το παιδί του από εσάς που το καλύπτετε. Πέθανε το παιδί 4 ετών και αντί να ρίξετε φως στην υπόθεση επιτρέπετε στην κυρία Παπασπύρου και στον κ. Πολάκη να συγκαλύπτει τον θάνατο και έρχεστε και στη Bουλή και μιλάτε».

[Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στο 36′.00 του βίντεο]

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο κ. Πολάκης ο οποίος μεταξύ άλλων απάντησε και στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν (σ.σ Novartis). Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει πεδίο συνδιαλλαγής. Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το πράγμα σε αυτή τη χώρα και γι αυτό κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί τόσο πολύ που προσπαθούν να πατήσουν στον θάνατο ενός κοριτσιού για να τους πλήξουν. Εχω σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και γνωρίζω τον πόνο και είναι ντροπή. Αν βρεθεί ένας να πει ότι σήκωσα το τηλέφωνο για αυτή την υπόθεση αμέσως θα παραιτηθώ από υπουργός και από βουλευτής».

[Η αναφορά του κ. Πολάκη στο 25′.00 του βίντεο]

Αμέσως μετά, πήρε τον λόγο ξανά επί προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης και είπε:

«Με θωρείς που σε θωρώ Πολάκη; Εσύ ονειρεύεσαι ότι θα με βάλεις φυλακή, εγώ θα σε βάλω γιατί έχεις δώσει 8 εκατ. στον κ. Γιαννακουλόπουλο χωρίς καμία σύμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ». απάντησε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Εχει βγει πόρισμα εξαιρετικά επιβαρυντικό για τη Νεκατρία Πολάκη και μένει κλειστό στα συρτάρια. Προφανώς συμπτωματικό είναι κ. υπουργέ», πρόσθεσε αναφερόμενος στην υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου κοριτσιού.

Παπασπύρου: «Δεν είχα υπόθεση συγγενούς Πολάκη»

Μετά την αναφορά του κ. Γεωργιάδη στο όνομά της η κυρία Παπασπύρου έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ακόλουθη δήλωση:

«Ουδέποτε είχα υπόθεση συγγενούς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Αύριο θα διερευνήσω πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή. Οπως πληροφορήθηκα, την είχε το ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας) και αύριο θα γνωρίζω λεπτομέρειες για το θέμα. Θυμίζω ότι στο ΣΕΥΥΠ προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής. Ως γνωστόν, εγώ είμαι Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης».

Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που κουβεντιάζουμε σήμερα είναι η κορυφή ενός από τα τρία παγόβουνα στα οποία προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα».

«Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40% της ιδιωτικής αποτελούν μαύρο χρήμα από υπερτιμολογήσεις φαρμάκων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και συνέχισε: «Κάποιοι τολμούν να μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις. Να μηνύσετε τους βουλευτές το 2010 που κατέθεσαν επερώτηση στον τότε υπουργό Υγείας, όπου μιλούν για κατασπατάληση χρήματος».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά έχει μια ιδιαίτερη ελληνική πτυχή. Γιατί η χώρα μας, μέσα από διεθνείς συμφωνίες, ήταν τιμή αναφοράς, σε πάρα πολλές άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...