268
|

Συνετρίβη επιβατικό αεροπλάνο στο Ιράν – Νεκροί και οι 66 επιβαίνοντες

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2018, 10:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/02/2018, 11:20

Συνετρίβη επιβατικό αεροπλάνο στο Ιράν – Νεκροί και οι 66 επιβαίνοντες

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2018, 10:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/02/2018, 11:20

Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη το πρωί της Κυριακής σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Επειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο ίδιος στην κρατική τηλεόραση.

Για την ώρα δεν είναι γνωστά τα αίτια της συντριβής.

aeroplano

Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ, περίπου 480 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης, δήλωσε στο πρακτορείο Fars ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός.

Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σ’ ένα λιβάδι όταν συνετρίβη.

Αντικρουόμενες ήταν αρχικά οι πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των επιβαινόντων, κάποια ΜΜΕ κάνουν λόγο για 66, άλλα για έως και 100.

Η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ιράν.

Είναι το δεύτερο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε μία εβδομάδα.

Την περασμένη Κυριακή είχε καταπέσει αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα στην πόλη Ορσκ στα Ουράλια. Σε αυτή την πτήση έχασαν τη ζωή τους και οι 71 επιβαίνοντες.

Μέσα σε λίγες ημέρες οι νεκροί από την πτώση αεροσκαφών μέσα στο 2018 είναι σχεδόν διπλάσιοι από τα θύματα του 2017, η οποία ήταν η ασφαλέστερη χρονιά στην ιστορία της αεροπλοΐας με μόλις 79 θανάτους, κανένας από τους οποίους σε επιβατικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...