237
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρωθυπουργό της Τουρκίας | Δελτίο Τύπου/ΝΔ

Τα ελληνοτουρκικά στο τραπέζι των συναντήσεων Μητσοτάκη με Γιλντιρίμ και Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2018, 21:26
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρωθυπουργό της Τουρκίας
|Δελτίο Τύπου/ΝΔ

Τα ελληνοτουρκικά στο τραπέζι των συναντήσεων Μητσοτάκη με Γιλντιρίμ και Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2018, 21:26

Σημαντικές συναντήσεις, δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων και της σοβούσας κρίσης με την Τουρκία, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανία, στο περιθώριο της 54ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον ρούρκο ορωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και ενώ μεταξύ Αγκυρας – Αθήνας υπήρχε η ανταλλαγή ανακοινώσεων για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης της Πειραιώς στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στους Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

φωτο2_preview
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτζ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε όμως μόνο στις επαφές με την τουρκική ηγεσία. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτζ με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των δυτικών Βαλκανίων.

φωτο3_preview
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σεργκέι Λαβρόφ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Κατόπιν, είχε επαφές με τον γενικό γραμματέα του ΝATO, Γενς Στόλντμπεργκ καθώς και με τον αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του Γουισκόνσιν Ρον Τζόνσον.

Σύμφωνα με την Πειραιώς, σε όλους τους συνομιλητές του, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...