239
Ο τέως, πια, προπονητής των Μπακς | Benny Sieu-USA TODAY Sports / Reuters

Απολύθηκε ο προπονητής Τζέισον Κιντ από τους Μπακς του Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 23:36
Ο τέως, πια, προπονητής των Μπακς
| Benny Sieu-USA TODAY Sports / Reuters

Απολύθηκε ο προπονητής Τζέισον Κιντ από τους Μπακς του Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2018, 23:36

O βετεράνος γκαρντ, Τζέισον Κιντ, απέτυχε στους Μπρούκλιν Νετς ως κόουτς των Κέβιν Γκαρνέτ, Πολ Πιρς, ενώ το 2014 ανέλαβε το πρότζεκτ των Μιλγουόκι Μπακς.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2016 επέκτεινε το συμβόλαιό του με τα «Ελάφια» ως το 2020, με τις απολαβές του να αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Παρ’ όλα αυτά, η συνεργασία του με τους Μπακς ολοκληρώθηκε πρόωρα αφού όπως αναφέρει ο Αντριαν Βοϊναρόφσκι, το Μιλγουόκι τον απέλυσε πριν από το ματς με τους Φίνιξ Σανς, εκεί όπου θα κοουτσάρει ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Τζο Πράντι!

Ο πρώην προπονητής των Μπρούκλιν Νετς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Μπακς το καλοκαίρι του 2014. Στην πρώτη του σεζόν στο Μιλγούοκι, η ομάδα είχε ρεκόρ 41-41 στην κανονική περίοδο και προκρίθηκε στα πλέι-οφ, ενώ στη συνέχεια αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Μπουλς με 4-2.

Στη δεύτερη χρονιά του Κιντ, οι Μπακς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την postseason σημειώνοντας μόλις 33 νίκες σε 82 ματς, ενώ πέρσι επέστρεψαν στα πλέι-οφ με ρεκόρ 42-40, γνωρίζοντας και πάλι τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο με «δράστες» αυτή τη φορά τους Τορόντο Ράπτορς (4-2).

Φέτος, οι Μπακς έχουν έως τώρα 23 νίκες και 22 ήττες και βρίσκονται στην 8η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετρά μέχρι σήμερα μέσο όρο 28,2 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 4,6 ασίστ – πρώτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες για την ομάδα του.
Αλλά αυτά τα θαυμαστά, φυσικά και δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τον Κιντ στην ομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...