408
25 Νοεμβρίου 2017, Βαρκελώνη. Ο Μέσι και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Μπαρτομέου υπογράφουν τα συμβόλαια. Που έχουν ρήτρα και για το δημοψήφισμα | EPA/DAVID SAURA

Πώς και τώρα μπορεί να φύγει από την Μπαρτσελόνα ο Μέσι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2018, 15:42
25 Νοεμβρίου 2017, Βαρκελώνη. Ο Μέσι και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Μπαρτομέου υπογράφουν τα συμβόλαια. Που έχουν ρήτρα και για το δημοψήφισμα
|EPA/DAVID SAURA

Πώς και τώρα μπορεί να φύγει από την Μπαρτσελόνα ο Μέσι

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2018, 15:42

Θα έχει ενδιαφέρον να βλέπαμε τώρα τι θα ψήφιζαν οι Καταλανοί. Τώρα που έγινε γνωστό ότι ο μόνος τρόπος να φύγει ο αγαπημένος τους Λιονέλ Μέσι από την αγαπημένη τους Μπαρτσελόνα είναι να αποσχιστεί η Καταλονία από την Ισπανία – αυτό ορίζει ειδική ρήτρα του νέου συμβολαίου του!

Ως γνωστόν, τον περασμένο Νοέμβριο ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασία του με την Μπάρτσα και θα πορεύονται μαζί ως το 2021. Με αυτή την υπογραφή είχε τερματιστεί ένα θρίλερ που ήθελε τον σπουδαίο Αργεντινό να φεύγει από την Καταλονία και να οδεύει στο Παρίσι, στο Μάντσεστερ ή στο Λονδίνο. Οι Καταλανοί που θεωρούν την Μπάρτσα «κάτι περισσότερο από έναν σύλλογο» και έχουν δίκιο, ανακουφίστηκαν. Για να φύγει ο «Θεός» τους, ο  Μέσι, πρέπει κάποιος να σπάσει το συμβόλαιο δαπανώντας 700 εκατ. ευρώ – απίθανο ποσό. Αλλά υπάρχει και άλλο ένα «παράθυρο» και αυτό έγινε γνωστό σήμερα, Παρασκευή.

2017-12-23T132525Z_1478738631_RC121F13ECE0_RTRMADP_3_SOCCER-SPAIN-MAD-FCB

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης AS, υπάρχει ρήτρα στο νέο συμβόλαιο του Μέσι η οποία του επιτρέπει να φύγει από τον σύλλογο ως ελεύθερος, αν αποφασιστεί η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας και η Μπαρτσελόνα δεν αγωνιστεί σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του συμβολαίου, ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκε ήταν οι αναταραχές στην Καταλονία.

1467970161_642308_1515124553_portadadelperiodico_grande

Ο Μέσι έχει ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία και τις εξέφραζε με έναν ιδιαίτερο τρόπο: την περίοδο του παράνομου δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου αλλά και των εκλογών που ακολούθησαν οι δημοσιογράφοι του έκαναν ερωτήσεις στα καταλανικά αλλά εκείνος επέμενε να τους απαντά στα ισπανικά. «Στα σχεδόν είκοσι χρόνια που ζει στην πόλη, δεν έχει πει ούτε μια λέξη στην τοπική γλώσσα», περιέγραφαν.

Ετσι, τέθηκε ένας όρος από την πλευρά του, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τη διοίκηση της Μπάρτσα για να μη χαλάσει η συμφωνία: μια απόσχιση της Καταλονίας θα σημαίνει και αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, που έφτασε στη Βαρκελώνη σε ηλικία 13 ετών προερχόμενος από τη Νιούελς Ολντ Μπόις και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στα 16 χρόνια του, στο τέλος του νέου συμβολαίου του θα έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου για 17 συνεχείς περιόδους.

Η Καταλονία έχει χάσει 3.000 επιχειρήσεις, όλες τις τράπεζές της και το 30% του τουρισμού της. Αντέχει όμως να χάσει και τον Μέσι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...