227
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι | REUTERS/Ralph Orlowski

Ντράγκι: «Στο χέρι της Ελλάδας αν θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 08:29
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
|REUTERS/Ralph Orlowski

Ντράγκι: «Στο χέρι της Ελλάδας αν θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 08:29

Το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτο πρόγραμμα στήριξης μετά τη λήξη του τρέχοντος τον προσεχή Αύγουστο άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο  Ντράγκι, ο οποίος τόνισε ότι αυτό εναπόκειται στην Αθήνα.

Οπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου, είναι στα χέρια της Αθήνας να αποφασίσει εάν η ελληνική οικονομία πάσχει ακόμα από αδυναμίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια των θεσμών.

Προσέθεσε μάλιστα ότι  η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των πολιτικών που υιοθετεί η εκάστοτε κυβέρνηση και από το πώς  οι αγορές αξιολογούν αυτές τις πολιτικές.

Η δήλωση έρχεται σε ένα διάστημα κατά το οποίο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης με την κεφαλαιακή υγεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια να είναι ένα από τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο. Ολα αυτά ενώ τον Φεβρουάριο η ΕΚΤ προγραμματίζει τεστ αντοχής.

Η ΕΚΤ και σε άλλες περιπτώσεις έχει πιέσει το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων (που άρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα και θα παγιωθιούν με το νέο έτος)  ώστε να τονωθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών.

Ακόμη, σε ερώτημα για τον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, αλλά και των συμβούλων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, και τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζουν, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών και του προσωπικού τους είναι ουσιώδης για την αξιοπιστία των στοιχείων που εκπονούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...