267
Η Τερέζα Μέι στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας στη Ντάουνινγκ Στριτ | REUTERS/Hannah McKay

Η MI5 απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας της Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 10:05
Η Τερέζα Μέι στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας στη Ντάουνινγκ Στριτ
|REUTERS/Hannah McKay

Η MI5 απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας της Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 10:05

Μια περίεργη υπόθεση, το σχέδιο δολοφονίας της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι με μαχαίρι (!), έφεραν στο φως βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο νεαροί άνδρες έχουν συλληφθεί και θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν την ηγέτιδα των Συντηρητικών και πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στην επίσημη κατοικία της, στην καρδιά του Λονδίνου!

Το BBC αναφέρει ότι ο Ναϊμούρ Ζακαρίγια Ραχμάν, 20 ετών, κάτοικος του βόρειου Λονδίνου, σχεδίαζε να επιτεθεί με βόμβα στην είσοδο του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και στη συνέχεια να σκοτώσει την Τερέζα Μέι με μαχαίρι. Πρόκειται για την πρωθυπουργική κατοικία, σε μια περιοχή που εκ των πραγμάτων φυλάσσεται πολύ καλά.

Αλλος ένας άνδρας, ο Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν, 21 ετών, κάτοικος του νοτιοανατολικού Μπέρμιγχαμ, που επίσης συνελήφθη, κατηγορείται για την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων και ότι, για τον λόγο αυτό, είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Και οι δύο συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, στις 28 Νοεμβρίου. Θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στο Ουέστμινστερ σήμερα Τετάρτη.

Το Sky News, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες. Σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.

Νωρίτερα την Τρίτη, εκπρόσωπος της Μέι είχε δηλώσει ότι οι Αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Οι ανακοινώσεις έρχονται μία ημέρα μετά την δημοσίευση έκθεσης των Αρχών σύμφωνα με την οποία η τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο Μάιο στο Μάντσεστερ μετά από συναυλία «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

Το επίπεδο του τρομοκρατικού συναγερμού παραμένει υψηλό, με τις Αρχές να ανησυχούν ότι μια επίθεση είναι αρκετά πιθανή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...