447
3.000 έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ παρουσιάζονται ψηφιακά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Van Gogh Alive

Στο μυαλό του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 19:20
3.000 έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ παρουσιάζονται ψηφιακά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
|Van Gogh Alive

Στο μυαλό του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 19:20

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια επέτειος που να δικαιολογεί την μανία με τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ, η οποία έχει καταλάβει όλο τον πλανήτη, και η οποία μοιάζει μάλιστα να αναζωπυρώνεται 164 χρόνια μετά τη γέννησή του και 127 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Την ανανεωμένη αγάπη του παγκόσμιου κοινού για τον μεγάλο ολλανδό μετα-εξπρεσιονιστή ζωγράφο επιβεβαιώνουν δύο πολύ εντυπωσιακά και πρωτότυπα έργα, μια ταινία με τίτλο «Loving Vincent» που θα αρχίσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου αλλά και η μεγάλη πολυμεσική έκθεση εικόνας και ήχου με τίτλο «Van Gogh Alive – the experience», η οποία θα εγκαινιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου 2018.

Πριν περάσει από την Αθήνα, η πρωτότυπη αυτή ψηφιακή έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί σε δεκάδες μητροπόλεις του κόσμου μαγεύοντας εκατομμύρια θεατές. Έχει μάλιστα προκαλέσει τόσο μεγάλη προσμονή στο ελληνικό κοινό ώστε 2.000 άτομα καθημερινά κάνουν προκράτηση για ένα εισιτήριο κατά τη διάρκειά της.

VGA-2
Τα έργα της ψηφιακής έκθεσης «Van Gogh Alive» προβάλλονται σε όλες τις επιφάνειες του χώρου

Πρόκειται για ένα διαδραστικό πολυθέαμα εικόνας και ήχου που παρουσιάζεται σε έναν νέο εκθεσιακό χώρο 1.500 τ.μ. μέσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αφηγείται την ιστορία του, διεισδύει στα συναισθήματα και στις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Ταυτόχρονα, με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και των νέων πολυμέσων επιτρέπει στον θεατή να «μπει» μέσα στα έργα του ζωγράφου (πίνακες, σκίτσα και κινούμενες εικόνες), που προβάλλονται σε όλες τις επιφάνειες του εκθεσιακού χώρου, μεταφέροντάς τον σε έναν εκπληκτικό και ζωντανό κόσμο φωτός, χρωμάτων, ήχων και μουσικής και δίνοντάς του την δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τον καλλιτέχνη και τα έργα του.

Ταυτόχρονες προβολές και ήχος υψηλής ευκρίνειας ζωντανεύουν 3.000 αριστουργήματα του Βαν Γκογκ αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία του, ενώ βυθίζουν ακαριαία τον θεατή μέσα στο καλλιτεχνικό του σύμπαν.

Το πολυθέαμα παρουσιάζεται μέσω του SENSORY4™, ενός μοναδικού συστήματος που ενσωματώνει 40 προβολείς υψηλής ευκρίνειας, γραφικά πολλαπλών καναλιών και ήχο surround, δομώντας έτσι ένα από τα συναρπαστικότερα περιβάλλοντα πολλαπλών προβολών στον κόσμο.

Το SENSORY4™ γεμίζει πλήρως τον νέο εκθεσιακό χώρο (τοίχους, κολώνες, οροφές, πατώματα) με γιγαντιαίες οθόνες πάνω στις οποίες ζωντανεύουν τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και αναδεικνύονται οι αποχρώσεις και οι λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους.

Info

Έκθεση: «Van Gogh Alive»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Νέος Εκθεσιακός Χώρος
Διάρκεια: 8 Νοεμβρίου 2017 – 4 Μαρτίου 2018, Ωράριο: 10πμ – 10μμ
Τιμές: Ενήλικες: 15 ευρώ,  Παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, 65+: 12 ευρώ
Εκδοτήρια εισιτηρίων: Β. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα και Ομήρου 8, Αθήνα, τηλ.: 210-7282333
Πώληση εισιτηρίων: ΛΑΒΡΥΣ στο viva.gr και στην είσοδο της έκθεσης κατά τις ώρες λειτουργίας
Κρατήσεις για ομαδικά και οικογενειακά εισιτήρια: τηλ: 210-7258510

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...