521
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στη Βουλή. Μέσω συνέντευξης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση | SOOC

Δένδιας: «Προκλητική η στάση του Ντάισελμπλουμ»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 10:25
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στη Βουλή. Μέσω συνέντευξης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση
|SOOC

Δένδιας: «Προκλητική η στάση του Ντάισελμπλουμ»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 10:25

Προκλητική χαρακτηρίζει τη στάση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας πως οι δηλώσεις του για τον χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα -να γίνουν στο τέλος της τεραετίας, το 2019- ήταν τουλάχιστον ατυχείς. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης, ενώ χαρακτηρίζει «συνυπεύθυνους» τους εταίρους για την συμφωνία με την κυβέρνηση και τα «αδιανόητα», όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων.

Εκτιμά ότι πραγματική βελτίωση της οικονομίας και της καθημερινότητας δεν υπάρχει, «παρότι ορισμένοι δείκτες έχουν οριακή ανάκαμψη, ακριβώς επειδή είχαν πέσει στα τάρταρα», και σημειώνει ότι χωρίς να μειωθεί το εξωφρενικό πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει. «Και αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση της ΝΔ, να πείσει τους εταίρους σε αυτή την κατεύθυνση, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας», προσθέτει.

Πιο αναλυτικά και για την πρόσφατη παρέμβαση του προέδρου του Eurogroup που ζήτησε οι εκλογές να γίνουν το 2019, ο κ. Δένδιας είπε:

«Η στάση του κ. Ντάισελμπλουμ είναι προκλητική απέναντι σε θεσμούς και διαδικασίες κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δηλώσεις του τουλάχιστον ατυχείς. Κατανοώ απολύτως τους λόγους για τους οποίους το πράττει, καθώς μία κυβέρνηση, όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εκχωρεί το σύνολο της περιουσίας μιας χώρας για 100 χρόνια είναι το όνειρο κάθε δανειστή. Για να είμαι δίκαιος, δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του Eurogroup που συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό. Δεν είμαι αντιευρωπαϊστής, όπως όλοι γνωρίζουν, αλλά αυτή η κυνική συμπεριφορά δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης. Δεν πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι είναι συνυπεύθυνοι οι εταίροι μας για την συμφωνία την οποία συνομολόγησαν με την ελληνική κυβέρνηση και τα αδιανόητα μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν σε μια ημιθανή πραγματική οικονομία. Βεβαίως, η κυβέρνηση της χώρας μας, με την καταρρακωμένη -λόγω των παλινωδιών της και την ανερμάτιστη διαπραγματευτική της τακτική- αξιοπιστία, είναι αυτή που τους έδωσε το δικαίωμα να πράξουν κάτι τέτοιο».

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τα ζητήματα της ασφάλειας κάνοντας λόγο για «συνολική εικόνα ανομίας που επικρατεί στη χώρα».

Ο κ. Δένδιας παραδέχεται ότι είναι μια καλή είδηση η επίλυση της υπόθεσης Λεμπιδάκη και συγχαίρει τους αστυνομικούς που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση. Ωστόσο περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στη χώρα στον τομέα της ασφάλειας.

«Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί σε εξαιρετικά ανησυχητικό βαθμό, την ίδια ώρα που τα Εξάρχεια παρουσιάζουν πλέον σημάδια ενός… ανεξάρτητου κράτους και τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου έχουν γίνει… έθιμο πλέον, χωρίς να λαμβάνεται κάποιο προληπτικό μέτρο. Να επισημάνω επίσης ότι οι επιδρομές του Ρουβίκωνα σε δημόσια και φρουρούμενα -υποτίθεται- κτίρια, όπως πρόσφατα και στο ίδιο το Κοινοβούλιο, γίνονται πλέον σε σχεδόν καθημερινή βάση, αλλά ουδείς ασχολείται. Ακόμη και έναν περίπατο αν κάνετε στο κέντρο της Αθήνας θα διαπιστώσετε ότι δύσκολα θα δείτε αστυνομικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και για την ευνομία και την καθημερινότητα της πόλης. Φτάσαμε στο σημείο μάλιστα να επικηρύσσεται με αφίσες καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά ουδείς συγκινείται, από μία κυβέρνηση που, επαναλαμβάνω, ούτε ασχολείται με την δημόσια ασφάλεια ούτε θέλει να ασχοληθεί», λέει ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...