892
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της εκδήλωσης. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς | SOOC

Η «νέα Αλλαγή» της Φώφης και η συνάντηση Βενιζέλου – ΓΑΠ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2017, 22:16
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της εκδήλωσης. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
|SOOC

Η «νέα Αλλαγή» της Φώφης και η συνάντηση Βενιζέλου – ΓΑΠ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2017, 22:16

«3η Σεπτέμβρη: 43 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε όμως εδώ μόνο για να τιμήσουμε την ιστορία μας, γιατί τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας», είπε ξεκινώντας την ομιλία της στο Ζάππειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Το ακροατήριό της χειροκρότησε με ενθουσιασμό, αν και η ηλικία του διέψευδε την πρόεδρο: οι περισσότεροι ηλικιωμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και θαυμαστές του Ανδρέα είχαν λογικά περισσότερες αναμνήσεις από όνειρα για το μέλλον.

43648_20170903_sooc1504460219
Από νωρίς στο Ζάππειο είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί μιας κάποιας ηλικίας. Κάποιοι κρατούσαν πορτρέτα του Ανδρέα (Alexandros Michailidis / SOOC)

Ας είναι όμως. Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και εφέτος, η 3η Σεπτέμβρη -επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ- ήταν στο Ζάππειο μια γιορτή, ένα ετήσιο προσκύνημα με γραφικές φιγούρες αλλά και ισχυρούς συμβολισμούς. Αλλωστε ακόμα και τα πορτρέτα του Ανδρέα κουβαλούσαν ένα μήνυμα διάψευσης προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά έγινε δεκτή με αγκαλιές και φιλιά όταν έφθασε στο Ζάππειο και έπειτα έλαβε τη θέση της στις μπροστινές καρέκλες χωρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο που βρέθηκαν μετά από καιρό στον ίδιο χώρο. Επειτα, όταν σηκώθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη θέση της πήρε ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης διατηρώντας το όριο μεταξύ των δύο παλαιών αρχηγών -που ως γνωστόν δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων…

43702_20170903_sooc1504463239 (1)
Βαγγέλης Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και στη μέση Παύλος Χρηστίδης (Alexandros Michailidis / SOOC)

Στο Ζάππειο ήταν και άλλοι πολλοί. Ο Γιώργος Καμίνης π.χ. που θέλησε να κάνει διακριτή την παρουσία του και ως υποψήφιος της Κεντροαριστεράς. Εκεί ήταν και ο άλλος υποψήφιος για τον ενιαίο φορέα, ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως και ο Γιάννης Μανιάτης. Παρόντες επίσης, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως και ο ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίοι έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και αυτοί υποψήφιοι για την υπό σύσταση παράταξη της Κεντροαριστεράς.

43702_20170903_sooc1504463239 (2)
Η Φώφη Γεννηματά σπεύδει να χαιρετήσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Σε δεύτερο πλάνο οι χαμογελαστές φιγούρες του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Μανιάτη (Alexandros Michailidis / SOOC)

«Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης η κυρία Γεννηματά και μίλησε για το εγχείρημα της δημιουργίας της «νέας μεγάλης Κεντροαριστεράς». Δεν παρέλειψε βέβαια να κάνει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και να τονίσει ότι «ούτε η ΝΔ είναι η λύση».

Το σύνθημα είναι «από την Αλλαγή στη Νέα Αλλαγή» τόνισε η πρόερος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα.

43648_20170903_sooc1504460219 (1)
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Ζάππειο για τα 43 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (Alexandros Michailidis / SOOC)

«Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε ότι με τις αξίες της Αλλαγής ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον, δεν θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα μουσείο, αλλά μια σύγχρονη, ζωντανή παράδοση», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά. «Για να γίνει όμως αυτό», πρόσθεσε, «χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις».

«Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει νέο ξεκίνημα. Σε αυτές τις συνθήκες η πολιτική αναγκαιότητα της αναγέννησης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης έρχεται στην πρώτη γραμμή. Αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα φέρει την νέα αλλαγή στην χώρα», τόνισε η κυρία Γεννηματά για να συμπληρώσει αναφερόμενη στο νέο εγχείρημα:

«Το ΠΑΣΟΚ, δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται, αλλά μετεξελίσσεται και πρωτοστατεί στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, δημιουργούμε τη μεγάλη Κεντροαριστερά».

«Θα συναντηθούμε με τους δημιουργικούς ανθρώπους που δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης, θα συναντηθούμε με τα κοινωνικά στρώματα που καινοτομούν για την δημιουργία της νέας ελληνικής οικονομίας, θα συναντηθούμε με τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν, να επιχειρήσουν, να εξελιχθούν στην πατρίδα τους», προσέθεσε η κυρία Γεννηματά, μιλώντας για τη δημιουργία «μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας».

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον «ΣΥΡΙΖΑ και τον ακροδεξιό εταίρο του, που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό, μόνο για να κερδίσουν καρέκλες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει ότι «ευτέλισαν τις αξίες της Αριστεράς και απογοήτευσαν όσους τους εμπιστεύτηκαν», κάνοντας αναφορά στο 3ο Μνημόνιο και στη «δήμευση» της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

«Στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, πρέπει να κατακευρανωθούν», τόνισε, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι η λύση όμως δεν είναι η στροφή στις νεοφιλελεύθερες δεξιές πολιτικές.

Κάνοντας απολογισμό της θητείας της τόνισε ότι «παρέλαβα το ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ δύσκολη εποχή! Όταν πολλοί αμφισβητούσαν την δυνατότητα εισόδου του στην Βουλή. Δημιουργήσαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη μαζί με την ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις πολιτών και καταφέραμε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Κρατήσαμε σταθερά τον αυτόνομο λόγο και την αυτοδύναμη πορεία του χώρου μας, με τολμηρό, σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό λόγο, διακριτό από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Πρωτοστατήσαμε στις αντιπολιτευτικές μάχες μέσα και έξω από την Βουλή με πρωτοπόρα την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

» Δημιουργήσαμε νέους όρους για την ευρύτερη συσπείρωση της προοδευτικής παράταξης, με την συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ και της ΕΔΕΜ στην ΔΗ.ΣΥ. Κάναμε το αποφασιστικό βήμα, το Συνέδριο της ΔΗΣΥ, διατυπώνοντας τον νέο προγραμματικό μας λόγο, με βάση το Σχέδιο Ελλάδα. Χαιρετίζουμε την θετική εξέλιξη, την απόφαση συμπόρευσης που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι όπως και την συμμετοχή του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Ραγκούση στην κοινή προσπάθεια για το νέο ενιαίο φορέα. Όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τα επόμενα βήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...