356
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της κίνησης που ασκεί κριτική... στην ίδια του την υπογραφή | INTIMENEWS

Αλλαγές σε πρόσωπα και αριστερή στροφή ζητούν οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 21:41
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της κίνησης που ασκεί κριτική... στην ίδια του την υπογραφή
|INTIMENEWS

Αλλαγές σε πρόσωπα και αριστερή στροφή ζητούν οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 21:41

«Η επόμενη ημέρα θα έχει μεγάλες δυσκολίες και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη για το δημόσιο χρέος. Θα χρειαστεί να επαναληφθεί και να είναι απολύτως δεσμευτική η δήλωση ότι χωρίς ουσιαστική λύση για την απομείωση του χρέους δεν υπάρχουν μέτρα, δεν ισχύουν τα επώδυνα μέτρα» αναφέρουν τα μέλη της κίνησης των «53+» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Η ισχυρότερη εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά αλλαγές επίσης σε πολιτικές που ασκούνται αλλά και σε πρόσωπα. «Χρειάζεται, συνολική αριστερή στροφή. Είναι απαραίτητο, ένα πολιτικό σχέδιο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος» το οποίο θα περιλαμβάνει «αξιολόγηση και αναπροσανατολισμό σε πολιτικές και πρόσωπα».

Παράλληλα, η ομάδα «53+» – ηγετικό στέλεχος της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – ψέγει βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που κράτησαν στη Βουλή, πανηγυρίζοντας, συγκρίνοντας μνημόνια και περιγράφοντας success story. Στον αντίποδα, όπως παρατηρούν «σωστά έπραξαν αρκετοί υπουργοί αλλά και βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ που στις ομιλίες τους στη Βουλή όχι μόνο δεν πανηγύριζαν για όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο της 2ης αξιολόγησης, αλλά τόνιζαν ταυτόχρονα ότι επιστρέφονται τα κελεύσματα περί ιδιοκτησίας του μνημονίου. Σωστά, επίσης, απέφυγαν το success story, τη σύγκριση μνημονίων, την αφήγηση για ξέφωτα που οσονούπω θα δούμε. Μετρημένα λόγια από αριστερή σκοπιά, με τον αναγκαίο αναστοχασμό, με στοιχεία αυτοκριτικής, με τη γενναιότητα παραδοχής λαθών, με επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας ολόκληρος κόσμος».

Οι 53+ καταγγέλλουν ότι «επιδιώχθηκε από την πλευρά των “δανειστών τοκογλύφων” ένα ακόμη πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση και την Αριστερά, στην προσπάθειά τους να μας αποκόψουν από τις κοινωνικές μας συμμαχίες και αυτό είναι ένα σημείο του πολέμου που διεξάγεται και θα συνεχισθεί».

«Το αντίπαλο στρατόπεδο συνεχίζει να εκτελεί το σχέδιό του, επιδιώκοντας την μετατροπή της τακτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 σε στρατηγική ήττα. Αυτή δεν αφορά μόνο το κόμμα αλλά την ίδια την κοινωνία μέσω της εξόντωσης των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων και την εμπέδωση του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να οργανώσει την πολιτική και την κοινωνική άμυνα. Κατά συνέπεια, ακόμη και εκεί που η κυβέρνηση καταφέρνει να αντιστέκεται, συγκροτώντας –έστω και εν μέρει- κάποιες κόκκινες γραμμές, θα πρέπει να τις υποστηρίζει με όρους κοινωνικούς και ιδεολογικούς», συνεχίζουν οι 53+.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...