313
Ο καλός πωλητής ξέρει να κάνει την εικόνα να μιλάει μόνη της. Και ο Σίλβιο μπορεί να μην ήταν σπουδαίος πολιτικός αλλά πωλητής του εαυτού του ήταν και παραμένει... | YouTube

Ο σιωπηλός αμνός του Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2017, 11:30
Ο καλός πωλητής ξέρει να κάνει την εικόνα να μιλάει μόνη της. Και ο Σίλβιο μπορεί να μην ήταν σπουδαίος πολιτικός αλλά πωλητής του εαυτού του ήταν και παραμένει...
|YouTube

Ο σιωπηλός αμνός του Μπερλουσκόνι

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2017, 11:30

Μεγάλη Εβδομάδα είναι, Ανάσταση έρχεται και ως γνωστόν η σωτηρία της ψυχής «είναι πολύ μεγάλο πράγμα». Και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτήν. Ο τετράκις πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια, κροίσος, γυναικάς, φιλάρεσκος και εγωπαθής πολιτικός, ο οποίος κουβαλά τον «σταυρό» μίας καταδίκης για φορολογική απάτη που του στοίχισε την έκπτωσή του από τη Γερουσία το 2013, μπορεί να μην κατάφερε να κάνει πολλά για να βελτιώσει τη ζωή των Ιταλών αλλά είπε να κάνει κάτι για τη ζωή των ζώων.

Πολλοί Ιταλοί θα έπεσαν από τις καρέκλες τους όταν τον είδαν να εμφανίζεται σε διαφημιστικό της Ιταλικής Λίγκας για την υπεράσπιση των Ζώων με ένα αρνί στην αγκαλιά και άλλα να τριγυρνούν δίπλα του στο κτήμα του στο Αρκορε (βόρεια από το Μιλάνο). Διότι ο Σίλβιο στο πνεύμα των ημερών καλεί τους συμπατριώτες του να μην ενδώσουν στην καθιερωμένη πασχαλινή σφαγή των αμνών.

«Πράξτε όπως αυτός: Εσωσε πέντε αρνιά από τη σφαγή για το γεύμα του Πάσχα» λέει η διαφήμιση. Συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Λέγκας (και βουλευτή του κόμματός του) Μικέλα Βιτόρια Μπραμπίλα και από τη σύντροφό του Φραντζέσκα Πασκάλε ο Σίλβιο δεν μιλάει, αλλά αφήνει το σκηνικό να κάνει τη δουλειά του.

Χαλαρός και χαμογελαστός, στο τεράστιο κτήμα του ταΐζει με μπιμπερό ένα από τα αρνιά ενώ τα άλλα τριγυρνούν δίπλα του. Ο ογδοντάχρονος «Καβαλιέρε» έγινε πέρυσι χορτοφάγος σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο και φέτος είπε να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Οι ιταλοί κρεοπώλες, που ενδιαφέρονται λιγότερο για την ψυχή του Σίλβιο και περισσότερο για τις πωλήσεις τους εν όψει μάλιστα του Πάσχα, δεν εκτίμησαν καθόλου το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού. Και εξέδωσαν μία ανακοίνωση με την οποία καλούν τους Ιταλούς να μποϊκοτάρουν τα κανάλια του Μπερλουσκόνι και τον κατηγορούν ότι με την πρωτοβουλία του βλάπτει την ιταλική κρεατοβιομηχανία.

Αλλά τον Σίλβιο αυτά μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν πια γιατί το σημαντικό είναι η σωτηρία της ψυχής του. Και των αμνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...