430
|

Ο Σάκης Ρουβάς επενδύει στη… βιομάζα!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 17:34

Ο Σάκης Ρουβάς επενδύει στη… βιομάζα!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 17:34

Στις αρχές του χρόνου, συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου, συστήθηκε η ανώνυμη εταιρεία SK Κτηνοτροφική, η οποία θα  δραστηριοποιείται στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως τη βιομάζα και το βιοαέριο. Διάρκεια ζωής 50 έτη, μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ.

Η πληροφορία εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται κάτι σημαντικό, ωστόσο γίνεται ενδιαφέρουσα γιατί το μετοχικό κεφάλαιο «καλύπτεται εξολοκλήρου με καταβολή μετρητών από τον ιδρυτή Αναστάσιο Ρουβά, καλλιτέχνη». Τον Σάκη Ρουβά.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν μετέχει στο τριμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Βασικός συνεργάτης στο εγχείρημα είναι όμως ο αδελφός του Νίκος.

Τη Δευτέρα παρουσίασε στην Καρδίτσα, σε τοπικούς φορείς και αγρότες και κτηνοτρόφους, τα σχέδια της εταιρείας του στον τομέα του βιοαερίου και, σε δεύτερη φάση, και στον τομέα των θερμοκηπίων. Μίλησε ακόμη για τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Θεσσαλία αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφθεί την περιοχή της Καρδίτσας, όπου έχει αγοράσει έκταση 37 στρεμμάτων, για την κατασκευή μονάδα παραγωγής ρεύματος από βιοαέριο.

Από το 2013 ο καλλιτέχνης εξέταζε την επένδυση στην Καρδίτσα και ήταν σε αναζήτηση της κατάλληλης τοποθεσίας που θα ήταν κοντά σε δίκτυο για την διοχέτευση της ενέργειας. Τελικά η τοποθεσία βρέθηκα σε σημείο μεταξύ Καρδίτσας και Φαρσάλων.

 

Ένα όνειρο μου αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα με οδηγό την πίστη μου στην δύναμη και στις δυνατότητες της ελληνικής γης να “παράγει” οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη #BackToTheRoots

A post shared by Sakis Rouvas (@sakisrouvas) on

Οπως εξήγησε ο Σάκης Ρουβάς, η επένδυση έχει μεγάλη σημασία για τον ίδιο και τη σύζυγό του (η οποία κατάγεται από τη Θεσσαλία), λέγοντας ότι είναι σαν να περιμένουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους.

Το βιοαέριο είναι μείγμα αερίων που παράγεται από την χώνευση σκουπιδιών ή άλλων αποβλήτων, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, όπως το φυσικό αέριο (έχουν εξάλλου παρόμοια σύσταση). Είναι μια φιλική στο περιβάλλον μέθοδος που δίνει ενέργεια σε εργοστάσια και άλλες μονάδες, ακόμη και οχήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...