371
Ο Τεντ Μάλοχ σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ερχεται στην Ευρώπη ζητώντας το Grexit | YouTube

Ο Μάλοχ ξαναχτυπά: «Είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες για ένα εθελοντικό Grexit»

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2017, 22:32
Ο Τεντ Μάλοχ σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ερχεται στην Ευρώπη ζητώντας το Grexit
|YouTube

Ο Μάλοχ ξαναχτυπά: «Είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες για ένα εθελοντικό Grexit»

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2017, 22:32

Ενα ερώτημα είναι πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να ανεχτεί ως πρεσβευτή στους κόλπους της ένα διαλυτικό στοιχείο όπως ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του εκπροσώπου των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, Τεντ Μάλοχ. Ενα δεύτερο ερώτημα είναι πώς η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην όποια βοήθεια από την Ουάσιγκτον όταν αυτός ο άνθρωπος του Τραμπ είναι βέβαιος ότι η χώρα μας θα βγει εκτός Ευρωζώνης και μάλιστα με δική της βούληση.

Εντάξει, είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να σε βγάλουν αν δεν το θες από την Ευρωζώνη. Αλλά μπορεί η κατάσταση να γίνει τέτοια που να παρακαλάς να βγεις. Και σε αυτό το σενάριο ποντάρει ο Μάλοχ, ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ.

«Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ» υποστήριξε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και τον Αλέξη Παπαχελά ο άνθρωπος του Τραμπ.

Είναι μια κλιμάκωση των θέσεών του σε σχέση με αυτά που είπε την Κυριακή στο Bloomberg όταν δήλωσε πως η Ελλάδα λογικά θα έπρεπε πρέπει να φύγει από το ευρώ. «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλοχ σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή του.

Ο υποψήφιος νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση, συμβουλεύοντας πρακτικά την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της Ευρωζώνης.

Στο πρώτο ερώτημα, απαντά ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του ΕΛΚ, ο οποίος στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι «δεν είναι αποδεκτό να έχουμε ένα πρέσβη που μας εναντιώνεται», προαναγγέλλοντας την αντίδραση των Βρυξελλών στον ενδεχόμενο διορισμό του Μάλοχ. Αλλωστε ήδη τόσο ο Βέμπερ όσο και ο Γκι Φέρχοφσταντ έχουν ζητήσει από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να θέσει βέτο για τον διορισμό του Μάλοχ.

Στο δεύτερο ερώτημα καλό θα είναι να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση. Αν υποθέσουμε ότι ξέρει την απάντηση…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...