432
|

Ενα μήνυμα και ένα παγωτό για τον Μπαράκ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2016, 08:42

Ενα μήνυμα και ένα παγωτό για τον Μπαράκ Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2016, 08:42

Τυπικά οι Ομπάμα έστειλαν, χθες Σάββατο, ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Λευκό Οίκο. Ο Μπαράκ και η Μισέλ, στο τελευταίο μήνυμά τους προς τους αμερικανούς πολίτες, ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο ένας και ως Πρώτη Κυρία η άλλη, είπαν τα γνωστά και τα αστεία. Μάλιστα φρόντισαν να αστειευτούν ακόμα περισσότερο, καθώς η Μισέλ υπενθύμισε σε όλους, και στον σύζυγό της, πώς πήγε το πρώτο τους τέτοιο χριστουγεννιάτικο μήνυμα: εικόνες ενός οκτώ χρόνια νεότερου Ομπάμα, να ξύνει το αφτί του από αμηχανία και να γελάει σαν καρτούν, εικόνες που φυσικά δεν είχαν μεταδοθεί τότε.

Το μήνυμα του Μπαράκ και της Μισέλ ήταν ένας μικρός απολογισμός της οκταετίας και ένα μήνυμα για αυτά που έρχονται.

«Η ιδέα είναι πως ο καθένας και η καθεμιά μας πρέπει να προστατεύει τον αδελφό μας, την αδελφή μας, πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται», τόνισε η Μισέλ Ομπάμα. «Οι αξίες αυτές συμβάλλουν στην καθοδήγηση όχι μόνο της οικογένειάς μου εντός της χριστιανικής της πίστης, αλλά και τους Αμερικανούς Εβραίους, τους Αμερικανούς μουσουλμάνους, τους άθεους, αλλά και τους Αμερικανούς όλων των προελεύσεων», συμπλήρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Μαζί, ανακάμψαμε από τη χειρότερη ύφεση εδώ και 80 χρόνια, και μειώσαμε την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και εννιά χρόνια», επέμεινε. «Καταφέραμε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να απολαύουν πλέον μεγαλύτερο σεβασμό σε όλο τον κόσμο, πήραμε την ηγεσία στη μάχη για την προστασία του πλανήτη τον οποίο θα αφήσουμε στα παιδιά μας, και πολλά άλλα», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος,

Αλλά οι Ομπάμα δεν ήταν στον Λευκό Οίκο, το μήνυμα ήταν προφανώς μαγνητοσκοπημένο Εδώ και ημέρες ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται για διακοπές στη Χαβάη, τη γενέτειρά του. Στο πλευρό του έχει την κόρη του Μάλια. Και ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε σε βόλτα τους στην Καϊλούα της Χαβάης, να περιμένουν στη σειρά για να πάρουν ένα παγωτό.

U.S. President Barack Obama stands in line to get shave ice in Kailua, Hawaii, U.S. December 24, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque
Ο Μπαράκ Ομπάμα διακρίνεται να περιμένει στην ουρά για ένα παγωτό (REUTERS/Kevin Lamarque)

Ο Ομπάμα κάνει πολυήμερες διακοπές στη Χαβάη, είναι οι τελευταίες του με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ. Αλλά δεν είναι μόνο διασκέδαση. Αύριο, 26 Δεκεμβρίου θα συναντηθεί με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε. Είναι η πρώτη επίσκεψη ιάπωνα πρωθυπουργού στο νησί και καταγράφεται καθώς μόλις συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την επίθεση της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941, μια επίθεση που έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

2016-12-25T042731Z_1497306186_RC1B2A915400_RTRMADP_3_USA-OBAMA
O εκδρομικός Ομπάμα στους δρόμους της Καϊλούα στη Χαβάη (Reuters)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...