551
| YouTube

Το λάθος της ΕΡΤ που εξόργισε το ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 14:33

Το λάθος της ΕΡΤ που εξόργισε το ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 14:33

Μπορεί να είναι αντικομμουνιστική προβοκάτσια ένα «σουπεράκι» στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης; Το ΚΚΕ πάντα προσέχει κάτι τέτοια και η αλήθεια είναι ότι το λάθος που διέπραξε η ΕΡΤ δεν είναι αμελητέο – έβαλε στο ίδιο κάδρο το Κομμουνιστικό Κόμμα με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της ψηφοφορίας για το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης, το ΚΚΕ εμφανιζόταν ότι δεν θα ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων. Η φάσα στο κάτω μέρος της οθόνης την ώρα μετάδοσης του ρεπορτάζ έγραφε: «Στην Ολομέλεια η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή της 13ης σύνταξης. Σύμφωνη η αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ – ΧΑ». Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περισσού.

Διότι το ρεπορτάζ ήταν όντως αστήρικτο και κραυγαλέα λάθος. Ηδη από την Τετάρτη ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώνης, είχε ξεκαθαρίσει πως το κόμμα του θα ψηφίσει τα μέτρα, αν και τα θεωρεί κοροϊδία, καλώντας παράλληλα τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης για να «διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης που έχουν καταργηθεί, αλλά και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν όλη αυτή την περίοδο γιατί τα δικαιούνται, γιατί αυτοί με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο αυτής της χώρας», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο ίδιος σχολιάζοντας το μεσημέρι σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια το επίμαχο ρεπορτάζ υπογράμμισε πως πρόκειται για «αθλιότητα» και «βρόμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ», λέγοντας παράλληλα ότι «η ΕΡΤ πρέπει να ακούει καλύτερα και δεν θα πρέπει να πολεμάει το ΚΚΕ με αυτό το βρόμικο τρόπο».

Από τον Περισσό απηύθυναν ερωτήματα για την ΕΡΤ, δεδομένου ότι οι θέσεις του ΚΚΕ μέσω του κ. Κατσώτη ήταν γνωστές στους κοινοβουλευτικούς ρεπόρτερ από την Τετάρτη: «Δεν το άκουσαν; Δεν το είδαν; Δεν έκαναν ρεπορτάζ; Ή απλά ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και μετά κάνουν τάχα επανορθώσεις;» ανέφεραν από το ΚΚΕ. Στο δε ρεπορτάζ του ιστότοπου του 902 σημείωναν με νόημα: «Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος που κάνει το ρεπορτάζ στην ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν έφυγε με δική του ευθύνη το “ρεπορτάζ”»…

Η απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ παραδέχτηκε το λάθος της, αλλά επέμεινε πως πρόκειται για σφάλμα και ότι φυσικά δεν επρόκειτο για προβοκάτσια – αντιθέτως υπαινίχθηκε πως η σχετική ανακοίνωση του Περισσού ήταν προβοκάτσια σε βάρος της δημόσιας τηλεόρασης!

Πιο συγκεκριμένα η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ, σε ένα λάθος που όντως έγινε, όσον αφορά στη μετάδοση της θέσης του κόμματος, για την ψήφιση της τροπολογίας για το επίδομα στους συνταξιούχους.

» Η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε “αθλιότητες”, ούτε σε “βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ”. Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας.

» Δεν υπάρχουν στην ΕΡΤ αρρωστημένα μυαλά ανθρώπων που ως μόνη τους σκέψη έχουν να οργανώνουν επιθέσεις και προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ. Εργαζόμενοι υπάρχουν, που εργάζονται σκληρά και με υπερβάλλοντα ζήλο, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό -ιδιαίτερα σε αυτήν τη συγκυρία των υποχρεωτικών αδειών. Δεν χρειάζεται τόση καχυποψία. Ναι! Λάθη κάνουν, όπως όλοι μας και ορισμένες φορές, δυστυχώς, τα λάθη μπορεί να επαναληφθούν. Δεν χρειάζεται τόση καχυποψία.

» Εμείς έχουμε το θάρρος, να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιγότερα. Και φυσικά, δεν θεωρούμε αυτή την ατυχή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ως βρόμικο πόλεμο και προβοκάτσια, σε βάρος της ΕΡΤ»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...