531
Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους στις 31 Μαρτίου στη Βουλή | Menelaos Myrillas / SOOC

«Αρραβώνας» με αστερίσκους μεταξύ Σταύρου και Φώφης

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2016, 09:01
Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους στις 31 Μαρτίου στη Βουλή
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Αρραβώνας» με αστερίσκους μεταξύ Σταύρου και Φώφης

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2016, 09:01

Υστερα από 11 μέρες διαβουλεύσεων μετά το πρώτο ραντεβού της Φώφης Γεννηματα και του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή και ενώ η κατάσταση έφθασε σε οριακό σημείο το Σαββατοκύριακο, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ήλθαν σε συμφωνία για τη συγκρότηση 31μελούς επιτροπής η οποία θα διερευνήσει αν τυχόν συμπόρευσή τους θα μπορούσε να προσελκύσει νέες δυνάμεις από την κοινωνία – σε αυτήν την επιτροπή βλέπετε, οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο λόγο, που ήταν όρος του κ. Θεοδωράκη και τον αποδέχθηκε η κυρία Γεννηματά.

Το όνομα αυτής: «Επιτροπή θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις». Μολονότι όμως στη Χαριλάου Τρικούπη – μετά και τη συμφωνία – κάνουν λόγο για σύμπραξη εν αναμονή, από τη Σεβαστουπόλεως, όπως σημειώνει η Καθημερινή, κρατούν μικρό καλάθι, διευκρινίζοντας ότι «βιάζονται όσοι μιλούν για προοίμιο σύμπραξης» ενώ ξεκαθαρίζουν ότι το Ποτάμι δεν θα μετέχει σε μια ομοσπονδία κομμάτων.

Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν οι Γιάννης Δατσέρης, Λίνα Μενδώνη, Νίκος Κανελλόπουλος και Απόστολος Πάνας. Από τη συνεργαζόμενη ΔΗΜΑΡ οι Νίκος Τσούκαλης και Θόδωρος Μαργαρίτης. Από Το Ποτάμι ορίστηκαν οι Δημήτρης Τσιόδρας, Αθηνά Δρέττα, Παναγιώτης Βλάχος. Εκ μέρους της νεοφιλελεύθερης Δράσης θα συμμετέχει στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης. Επίσης από τον χώρο των Μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη θα συμμετέχουν στην Επιτροπή οι Γιάννης Μεϊμάρογλου και Βασίλης Καπεταγιάννης. Από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θα μετέχει ο Γιάννης Τούντας, ενώ το Δίκτυο της Αννας Διαμαντοπούλου θα εκπροσωπηθεί από τον Γιάννη Μαστρογεωργίου. Δύο άλλες θέσεις έμειναν κενές περιμένοντας τις προτάσεις του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ΝΕΑ στη στήλη Μικροπολιτικός, οι εμπλοκές δεν απουσίασαν, όπως δεν θα απουσιάσουν και στο μέλλον. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του Γιάννη Μανιάτη ο οποίος έκανε το προξενιό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θεωρούσε αφύσικο να μην είναι στην Επιτροπή, στην οποία πάλι Το Ποτάμι πρότεινε έναν επίσης πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό το πράγμα «χάλασε», αν κρίνουμε από την ανακοίνωση της πλευράς του κ. Παπανδρέου για τις δύο κενές θέσεις που τον περιμένουν. «Oύτε το Κίνημα, ούτε ο πρόεδρός του εκλήθησαν και συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και η συμφωνημένη συνάντηση του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την ανταλλαγή των μεταξύ τους επιστολών. Ως εκ τούτου, η σημερινή εξέλιξη, – συνεχίζει το ΚΙΔΗΣΟ – εφόσον οι πληροφορίες είναι αληθείς, υπονομεύει τη σοβαρότητα και τη δεοντολογία που επιβάλλει ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα και αναιρεί τις δημοκρατικές αρχές από τις οποίες πρέπει εξ αρχής να διέπεται. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, οφείλουν να απαντήσουν αν αυτές οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ω ς εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, «κλειδωμένα» θεωρούνται τα εξής ονόματα: Γιάννης Κωνσταντάτος (δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης), Κωνσταντίνος Μπιτζάνης (διευθύνων σύμβουλος Τεχνόπολης), Γιάννης Τσαμουργκέλης (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μιχάλης Χριστάκος (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης), Γιάννης Πούπκος (γραμματέας της Νεολαίας ΓΣΕΕ), Παύλος Ραβάνης (πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας), Γιάννης Βαρδακαστάνης (πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία), Γρηγόρης Αλεξόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας), Λευτέρης Παπαγιαννάκης (αντιδήμαρχος Αθηναίων υπεύθυνος για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων), Μαρία Στρατηγάκη (αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης), Νέλλη Παπαχελά (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων), Ανδρέας Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος), Νίκος Διακουλάκης (χημικός μηχανικός με δράση στις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία), Θύμιος Φωτεινός (πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης) και Θανάσης Βακάλης (πρόεδρος ΘΕΣγάλα).

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...