602
|

«Grey’s Anatomy»: 300 επεισόδια που δεν είναι μόνο «σεξ και χειρουργεία»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 07:17

«Grey’s Anatomy»: 300 επεισόδια που δεν είναι μόνο «σεξ και χειρουργεία»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2017, 07:17

Το ραντεβού δόθηκε για τις 8 το βράδυ σε ένα διάσημο ασιατικό μπιστρό στην ολόφωτη Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ. Και ήταν όλοι εκεί. Τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι λοιποί ηθοποιοί και των 14 τηλεοπτικών σεζόν αλλά και η μητέρα όλων αυτών, η Σόντα Ράιμς, η δημιουργός του «Grey’s Anatomy», μίας από τις πιο εμπορικές τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Αφορμή για την γιορτινή αυτή συνάντηση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του τηλεοπτικού δικτύου ABC ήταν η αβάν πρεμιέρ του 300ού επεισοδίου της σειράς με τίτλο «Who Lives,Who dies, Who Tells Your Story» – «Ποιος Ζει, Ποιος Πεθαίνει, Ποιος για Σένα Μιλά», στα ελληνικά.

Η τηλεοπτική αυτοκρατορία που ίδρυσε το 2005 η 47χρονη σεναριογράφος, παραγωγός και συγγραφέας Σόντα Ράιμς, η πιο ισχυρή Αφροαμερικανή των Ηνωμένων Πολιτειών με περιουσία 120 εκατομμύρια δολάρια, ετοιμάζεται για μια νέα αρχή. «Σήμερα γιορτάζω πραγματικά μια επέτειο», αποκάλυψε η ίδια, μιλώντας στην ιταλική La Repubblica.

«Κρατάω ακόμα ένα από τα πρώτα άρθρα για το “Grey’s Anatomy”, o τίτλος του οποίου είναι “Σεξ & Χειρουργική”, κατά το πρότυπο του “Sex and The City”. Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν πως είχα κάνει τα πάντα λάθος, ότι το επάγγελμά μου ως σεναριογράφος δεν ήταν τόσο επαναστατικό», προσδιόρισε η Ράιμς.   

23379952_858353431006193_7207909593978519407_n
Η Σόντα Ράιμς (δεύτερη από αριστερά) στο πάρτι για την πρεμιέρα του 300ού επεισοδίου της σειράς

Με αφορμή ένα ατύχημα που επαναφέρει στη μνήμη των πρωταγωνιστών συγκεκριμένα βιώματα, το 300ό επεισόδιο του «Grey’s Anatomy» «είναι μια νοσταλγική συνάντηση μέσω της οποίας ο τηλεθεατής και όλοι οι χαρακτήρες μεταφέρονται πίσω στην πρώτη σεζόν», εξήγησε ο γεννημένος στην Ιταλία Καναδός ηθοποιός Τζάκομο Τζανιότι, «Δρ. Άντριου Ντε Λούκα», στη σειρά στην οποία συμμετέχει από το 2015.

Ενδεικτική της εξαιρετικής επιτυχίας της σειράς, όχι μόνον στις ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι η δημιουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού αφιερωμένου αποκλειστικά στο Grey’s Anatomy. Από τις 24 Δεκεμβρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου το Fox Life+1, κανάλι της Fox Networks που ξεκίνησε τη λειτουργία του από την Ιταλία, κατακτώντας στη συνέχεια εκατομμύρια τηλεθεατές σε πολλές άλλες χώρες, θα προβάλλει αποκλειστικά επεισόδια της καθημερινότητας της πρωταγωνίστριας Μέρεντιθ Γκρέι και των ιατρών συναδέλφων και φίλων της. «Τι; Με κοροϊδεύετε;», ρωτάει τον συνομιλητή της δύσπιστη η Ράιμς. «Η πιο ευχάριστη είδηση της καριέρας μου έρχεται από την Ιταλία. Είμαι συγκινημένη. Οι Ιταλοί τηλεθεατές είναι απίστευτοι ενώ οι ηθοποιοί ακόμα καλύτεροι: στη σειρά έχουμε ταλέντα όπως ο Τζάκομο Τζανιότι, η Στεφάνια Σταμπινάτο, για να μην μιλήσω για την πρωταγωνίστρια (την Μέρεντιθ Γκρέι) το επίθετο της οποίας είναι Πομπέο», πρόσθεσε η Ράιμς.

MV5BMTYxNDM3Mzg0OV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjQzMDUwNzE@._V1_
Δρ. Άντριου Ντε Λούκα (Τζάκομο Τζανιότι)  και Αλεξ Καρέβ (Τζάστιν Τσέιμπερς) σε σκηνή από τη σειρά

Όσον αφορά το πέρασμα του χρόνου, η πρώτη που παραδέχεται πως έχει χάσει την επαφή, είναι η Έλεν Πομπέο. «Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι ξεκίνησα χθες, ως μαθητευόμενη. Άλλες φορές αισθάνομαι το βάρος των τελευταίων, 12 – 14 ετών. Έχω τρία παιδιά αλλά το Grey’s Anatomy εξακολουθεί να είναι το μωρό μου. Αστειεύομαι πάντα με τους φίλους: ποιος θα το περίμενε ότι θα πληρωνόμουν για να υποδυθώ τη γιατρό;», αποκάλυψε.

greys1
Οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές του Grey’s Anatomy, στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, το 2005 

Όσον αφορά την Ράιμς και την αποκαλούμενη «ShondaLand», Γη της Σόντα, την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών που ίδρυσε η ίδια πριν από 12 χρόνια, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό, καθώς συμφώνησε ήδη να προσφέρει τις μελλοντικές σειρές της στο Netflix με το αντίτιμο να ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. «Στη Σόντα εκτιμώ τη συμμετρία στις πλοκές, την αίσθηση οικειότητας […] είναι μια συγγραφέας που τεντώνει το αυτί της κάθε φορά που μου ξεφεύγει η φράση “εγώ προσωπικά…”. Ποιος είπε ότι το star system δεν θέτει σε κίνηση τα συναισθήματα; Δοκιμάστε να περάστε το κατώφλι της μονάδας μας Πρώτων Βοηθειών», υποστήριξε από την πλευρά του ο Τζάστιν Τσάμπερς, «Δρ. Άλεξ Καρέβ» για τις ανάγκες της σειράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...