370
Συνεργάτες του κ. Τσίπρα προετοίμαζαν επί ημέρες τους δημοσιογράφους για μεγάλες αποκαλύψεις. Μετά τις τυμπανοκρουσίες, ο «θησαυρός» ήταν τελικά μια μίνι-λίστα με ονόματα που έχουν γραφτεί ήδη, χωρίς στοιχεία | Creative Protagon

Η πολιτική του «δεν βρέχει…» άρα σε φτύνουν

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 8 Δεκεμβρίου 2022, 19:56
Συνεργάτες του κ. Τσίπρα προετοίμαζαν επί ημέρες τους δημοσιογράφους για μεγάλες αποκαλύψεις. Μετά τις τυμπανοκρουσίες, ο «θησαυρός» ήταν τελικά μια μίνι-λίστα με ονόματα που έχουν γραφτεί ήδη, χωρίς στοιχεία
|Creative Protagon

Η πολιτική του «δεν βρέχει…» άρα σε φτύνουν

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 8 Δεκεμβρίου 2022, 19:56

Αρχίζοντας την ομιλία του την Πέμπτη στη Βουλή ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ενοχή», «δειλία» και «θράσος» του Πρωθυπουργού. Μίλησε επίσης για «αξιοθρήνητη παρουσία» του στην πρωτολογία και αργότερα του ζήτησε να διαλέξει αν είναι ένας «εξαπατημένος» ή ένας  «επικίνδυνος» Πρωθυπουργός.  

Ολα καλά μέχρι εδώ. Οξείες εκφράσεις, αλλά εντός των ορίων όσων μπορούν να ειπωθούν στη Βουλή. Ανάμεσα στα πολλά που είπε όμως ο κ. Τσίπρας προχώρησε και σε μια τουλάχιστον ασυνήθιστη για τα δεδομένα του κοινοβουλίου διατύπωση, υπονοώντας ότι κάποιοι φτύνουν τον Πρωθυπουργό. Το μόνο που δεν είπε ήταν η λέξη. 

«Ε λοιπόν, ναι, κ. Μητσοτάκη, ε λοιπόν, ναι, οι σταγόνες που νιώθετε δεν είναι η βροχή, δεν βρέχει, και είναι από την παράταξή σας, όχι μονάχα από όλη την ελληνική κοινωνία», ανέφερε από το βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το «από την παράταξή σας» παρέπεμπε σε όσα (όχι όμοια μεταξύ τους) έχουν πει οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς για το ζήτημα του απορρήτου σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών. 

Δύσκολο να θυμηθεί κανείς στο ελληνικό κοινοβούλιο αντίστοιχη περίπτωση. Και δίχως αμφιβολία η επιλογή του κ. Τσίπρα δείχνει τα χαρακτηριστικά που θα έχει η προεκλογική περίοδος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ετσι, οι τυμπανοκρουσίες για την πολλάκις προαναγγελθείσα ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για τις υποκλοπές, οδήγησαν τελικά σε ένα υπονοούμενο περί των εκκρίσεων των σιελογόνων αδένων και των σταγόνων που «νιώθει» ο Πρωθυπουργός και «δεν είναι η βροχή».

Οδήγησαν όμως και σε μια σύντομη λίστα ονομάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει με «ναι, όχι, ή δεν ξέρω» αν παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους ευρωβουλευτές Γιώργο Κύρτσο και Εύα Καϊλή, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τους επικεφαλής των εξοπλισμών.

Αυτή ήταν η «μεγάλη αποκάλυψη» που είχε προαναγγείλει εδώ και μέρες η Κουμουνδούρου. Μια «φέτα» από τα δεκάδες ονόματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες εβδομάδες. Χωρίς στοιχεία. 

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή δεν υπήρξε καλή συνεννόηση για το ποιος θα έλεγε πρώτος τα ονόματα με τα οποία ο κ. Τσίπρας θα έκανε αποκαλύψεις στη Βουλή, ή κάποιος «έσπασε» το αποκλειστικό του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύοντας τα ονόματα πριν τα πει εκείνος στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News