384
Παιχνίδι του φακού, ένα απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δεν είναι όλα υπέροχα στο Ιδρυμα | Alexandros Michailidis / SOOC

Μα τι σκέφτηκαν στο ΚΠΙΣΝ;

Μιχάλης Ηλιάδης Μιχάλης Ηλιάδης 20 Φεβρουαρίου 2017, 15:48
Παιχνίδι του φακού, ένα απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δεν είναι όλα υπέροχα στο Ιδρυμα
|Alexandros Michailidis / SOOC

Μα τι σκέφτηκαν στο ΚΠΙΣΝ;

Μιχάλης Ηλιάδης Μιχάλης Ηλιάδης 20 Φεβρουαρίου 2017, 15:48

Πρωί πρωί ήρθε το πρώτο χτύπημα. Να με ξυπνήσει από το λήθαργο της μαζικής κατάθλιψης. Κι έκανε να σκάσει τ’ αχείλι μου, το πικραμένο από τον ζόφο των ημερών.

Εκείνο το «Δικό σας!» που πετούσε, τάχα χαλαρά, ο Λευτέρης Πανταζής ή Λε Πα, στο κοινό που τον έραινε με γαρίφαλα και σαμπάνιες από τα τραπέζια κάτω από τις πίστες του μαύρου χρήματος, έγινε σύνθημα πολιτιστικής ανάπτυξης. Το «Δικό σας!» που μιμήθηκαν, κατά περίπτωση, και η Αντζελα Δημητρίου και η Νατάσα Θεοδωρίδου στις πίστες. Κάθε που ήθελαν να παραδώσουν στο κοινό τους παιάνες ή, μεταξύ μας, κάθε που βαριούνταν λιγουλάκι να πατήσουν τις κορόνες και τους βόλευε να παιανίσουν (αντ’ αυτών) οι νταλγκαδιασμένοι θαμώνες.

«Δικό σας!» Αυτό το απλό σύνθημα διάλεξαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη διαφημιστική καμπάνια που προηγείται της τελετής παράδοσης στο ελληνικό δημόσιο της δωρεάς στο Φάληρο. Σύμπτωση ιλαρή.

Εξ ου και έσκασε τ’ αχείλι μου με το που με βρήκε το σποτάκι:

Και βρήκαν να μου το χαλάσουν, οι αρμόδιοι του ΚΠΙΣΝ, το σύνθημα που ευδοκιμούσε στα «σκυλάδικα». Επηρεασμένοι προφανώς από τα χάχανα (ή μήπως πονηρά γελάκια;) που εξαπολύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και το διόρθωσαν: «Δικό μας!». Ας μείνουμε στο σκασμένο αχείλι και ας μην επεκταθούμε σε ερμηνείες αυτού του «Δικό μας» και ποιανού και με ποια λογική. Ας μένει.

diko mas

Πάνω, λοιπόν, που τ’ αχείλι μου πήγε να πάρει την κατιούσα, είπα να μπω στον ιστότοπο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να ενημερώνομαι για τις επόμενες εκδηλώσεις του για παιδιά, στο SNFCC Family & Kids. Εκεί ήρθε το δεύτερο χτύπημα: Για να κρατήσει το σύστημα το όνομά μου ώστε να με ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στο ΚΠΙΣΝ, χρειάστηκε να επιβεβαιώσω (τσεκάροντας ένα κουτάκι) ότι δεν είμαι μηχανή αλλά άνθρωπος. Εκείνο το «Are you human?» που οι ιστότοποι της αλλοδαπής ζητούν για επιβεβαίωση ότι δεν εγγράφεται κάποιος χάρη στον αυτοματισμό μιας μηχανής / κομπιούτερ αλλά έχει… ανθρώπινη υπόσταση. Ε, ναι, είμαι human.

Μόνον που εκεί, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θέλησαν, φαίνεται, να δείξουν πως προμοτάρουν την γλώσσαν την ελληνικήν, που μας δόθηκε, και είπαν να το μεταφράσουν θαυμαστά: «Επιβεβαιώστε την Ανθρωπότητα»!

anthropotita

Να είναι καλά οι άνθρωποι στο ΚΠΙΣΝ. Δεν ξέρω εσάς, αλλά εμένα έκαναν τ’ αχείλι μου να σκάσει. Δις. Να είναι καλά…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News