468
Ο Τζάστιν Μπίμπερ στη Σαντορίνη | ke delabongo arts

Φέρτε και άλλους Τζάστιν Μπίμπερ στην Ελλάδα!

Ο Τζάστιν Μπίμπερ στη Σαντορίνη
|ke delabongo arts

Φέρτε και άλλους Τζάστιν Μπίμπερ στην Ελλάδα!

Ο Τζάστιν Μπίμπερ έβγαλε νέο βίντεο κλιπ με πλάνα απ’ τη Σαντορίνη. Δείχνει καλντέρα, θέα, θάλασσα και το κυριότερο, είναι διαποτισμένο με τη μαγική αίσθηση που άφησε αυτός ο τόπος στον άνθρωπο που τον επισκέφτηκε. Με άλλα λόγια, το βίντεο δείχνει όλα όσα θα ήθελε ο ΕΟΤ να βάλει σ’ ένα τουριστικό σποτ, με την ελπίδα να προσελκύσει θεατές. Με καμία δύναμη όμως το σποτ του ΕΟΤ δεν θα μπορούσε να έχει 4 εκατομμύρια views μέσα σε 20 ώρες, όπως το κλιπ του Μπίμπερ.

Ο ΕΟΤ πρέπει να προσκυνήσει, γι’ αυτή την ανέλπιστη διαφήμιση της Ελλάδας, τον Κώστα Καλημέρη. Γιατί ο Τζάστιν Μπίμπερ δεν ήρθε στα ξεκούδουνα στη Σαντορίνη, ήρθε για να ηχογραφήσει στο Black Rock Studios που έχει δημιουργήσει στο νησί ο τελευταίος. Πρόκειται για residential studio ηχογράφησης που συνδυάζει διακοπές και χαλάρωση με δουλειά. Ό, τι ψάχνουν δηλαδή οι σταρ της μουσικής: να περνάνε όμορφα όσο ηχογραφούν ένα ακόμα single.

Βλέποντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο, διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις όμορφα εκεί. Γιατί τα Black Rock Studios είναι μια νησιώτικη βίλα με όλες τις ανέσεις. Είναι τόσο ονειρεμένα, που θέλεις να κάνεις βουτιά στη φωτογραφία. Φυσικά, άλλο τόσο ονειρεμένο για ένα μουσικό καλλιτέχνη είναι και το στούντιο ηχογράφησης που διαθέτει.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που η ιδέα του Κώστα Καλημέρη έχει πετύχει και το στούντιό του προσελκύει μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο: One Republic, Joe Bonamassa, Joe Steve Harris των Iron Maiden είναι μερικοί μόνο απ’ τους σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς που έχουν διαμείνει εκεί. Ο Joe Bonamassa μάλιστα μαγεύτηκε τόσο που έβγαλε το δίσκο του Black Rock. Ήθελε, διαβάζω, να πάει και η Rihanna το 2015, αλλά του στούντιο ήταν booked εκείνη την περίοδο.

Η επιχειρηματική ιδέα του Κώστα Καλημέρη είναι φοβερή. Αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ιδέες; Για την ακρίβεια, δεν θα έπρεπε η χώρα μας να βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων, εφόσον, όπως λέμε, ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία; Κανονικά, θα έπρεπε να έχουμε συνδυάσει τον τουρισμό με τα πάντα: μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, σπορ, υγεία, ομορφιά: να έρχονται οι σταρ να κάνουν τις πλαστικές τους και να χαλαρώνουν σ’ ένα τουριστικό θέρετρο, γιατί όχι;

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας είναι ανίκανος να σκεφτεί τέτοιες ιδέες, πιστεύω ότι οι περισσότεροι τις αφήνουμε στην άκρη γιατί δεν τολμάμε να τα βάλουμε με το κράτος. Γιατί βλέπουμε πόσο έχουν παιδευτεί όσοι το τόλμησαν. Γιατί ξέρουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα, το επιχειρείν σκαλώνει στον ιστό της γραφειοκρατίας, όπως οι πεταλούδες στον ιστό της αράχνης.

Μέχρι να έρθει κάποιος να δώσει μια και να διαλύσει τον ιστό, θα έχουμε έναν Τζάστιν Μπίμπερ να μας διαφημίζει παντού, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε εκατό.

ΥΓ. Eίναι κρίμα να θέλουν να γυρίσουν ταινίες στην Ελλάδα και να μην μπορούν λόγω γραφειοκρατίας: στην ταινία Bourne Identity (2016), ο Matt Damon τρέχει υποτίθεται σε αθηναϊκούς δρόμους. Τις σκηνές τις έχουν γυρίσει στην Τενερίφη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News