489
|

Backstage: Μαριέττα Φαφούτη

Έλενα Παπαδημητρίου Έλενα Παπαδημητρίου 29 Νοεμβρίου 2011, 06:12

Backstage: Μαριέττα Φαφούτη

Έλενα Παπαδημητρίου Έλενα Παπαδημητρίου 29 Νοεμβρίου 2011, 06:12

Οι ειδικοί πράκτορες του protagon.gr συναντούν αγαπημένους καλλιτέχνες, παρασκηνιακά…

Δείτε τις φωτογραφίες της Μαρίας Μαράκη

Πίσω στην ευτυχία. Θέλεις δεν θέλεις. Η Μαριέττα Φαφούτη και η μουσική της δεν σου αφήνει περιθώριο. Και δεν πρόκειται για ξενέρωτα, νερόβραστα τραγούδια αλλά για ένα εγχειρίδιο καθημερινής επιβίωσης. Μια ανάσα για κάθε ημέρα. Φωνή ξωτικού, ζεστό χαμόγελο, γάργαρο γέλιο, αυθόρμητο σκέρτσο και μια αγκαλιά που είναι έτοιμη να τους δεχτεί όλους. Αυτό είναι η ίδια, αυτό και η μουσική που γράφει για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη διαφήμιση, το θέατρο, αλλά και για ντοκυμαντέρ και μιούζικαλ. Πού υπάρχει γραμμένο εξάλλου πως οι χαρισματικοί καλλιτέχνες πρέπει να είναι τουλάχιστον καταθλιπτικοί; Φτάνει η νταρκίλα. Η Μαριέττα Φαφούτη εκπέμπει φως. Αυτό είναι το χάρισμα της. Για αυτό ξεχώρισε. Για αυτό την ακούς στο σπίτι σου μετά από μια δύσκολη μέρα με τα πόδια απλωμένα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σου, για αυτό πηγαίνεις στο live της λίγο πριν κάνεις check in στην «μαύρη τρύπα». Γιατί το φως είναι λυτρωτικό. Δεν υπάρχουν σκιές, κλειδωμένες λέξεις και νότες στα τραγούδια της. Ακόμη και οι στιγμές μελαγχολίας στο δίσκο της «Try a little romance» σε διαβεβαιώνουν πως όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Κάτι που ξέρεις κι εσύ, βέβαια. Είναι όμως πιο πειστικό όταν στο τραγουδά η Μαριέττα.  Και πρώτα απ όλα, υπέροχο.

Πέντε πράγματα που κάνουν ευτυχισμένη τη Μαριέττα Φαφούτη …
1. Η οικογένειά μου γιατί χωρίς να κάνουν το παραμικρό με κάνουν να αισθάνομαι ο πιο τυχερός και ασφαλής άνθρωπος στον κόσμο.
2. Οι φίλοι μου γιατί κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να με κάνουν να γελάω (όπως το να έρχονται σε όλες τις συναυλίες μου και να γκρινιάζουν μετά ότι εξ’ αιτίας μου χάνουν σημαντικούς αγώνες ποδοσφαίρου).
3. Η θάλασσα και η βροχή γιατί για έναν μαγικό λόγο όταν εμφανίζονται στην καθημερινότητά μου η καρδιά μου σα να νιώθει ένα όμορφο γαργαλητό.
4. Τα ζυμαρικά γιατί είναι ό, τι πιο νόστιμο υπάρχει στον κόσμο και ξέρω ότι ποτέ δεν θα με απογοητεύσουν όταν βρεθώ στην ανάγκη τους.
5. Η αγκαλιά-παζλ ή αλλιώς η τέλεια αγκαλιά, που όταν συμβαίνει αισθάνεσαι λες και το σώμα σου βρήκε τη θέση που έψαχνε τόσα χρόνια. Επίσης, η αγκαλιά-παζλ όταν συμβαίνει την ώρα του ύπνου είναι ίσως η καλύτερη αγκαλιά που μπορεί ποτέ να υπάρξει. 

Πέντε αγαπημένα τραγούδια της Μαριέττας Φαφούτη …
1. «Cin Cin» , Tareq
2. «Κυριακή» , Στάθης Δρογώσης
3. «I wish» , Moa Bones
4. «She’s like a rainbow» ,  Rolling Stones
5. «Narcotic» , Liquido

Πέντε δικά μας αγαπημένα τραγούδια της Μαριέττας Φαφούτη …
Don’t stop
Hum
We will fly high   
Lalala   
I can forget

Η φωτογράφηση έγινε στο GAZΟΟ, στο Γκάζι, στο πρώτο live -από τα πολλά που ακολουθούν ανά την Ελλάδα -με τίτλο «Back to happiness».  Παρέα στη σκηνή της έκαναν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης και Tareq.
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News