165
Μια Ferrari που «πετάει» απέκτησε η Τσεχική Αστυνομία | Czech Police

Τσεχία: Περιπολικό (Ferrari) αμέσου δράσεως – κυριολεκτικά!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 22:40
Μια Ferrari που «πετάει» απέκτησε η Τσεχική Αστυνομία
|Czech Police

Τσεχία: Περιπολικό (Ferrari) αμέσου δράσεως – κυριολεκτικά!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2022, 22:40

Η τσεχική Αστυνομία έχει εκατοντάδες κατασχεμένα οχήματα που προέρχονται από εγκληματίες και χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά δεν είχε μια Ferrari. Τώρα όμως την απέκτησε. Οχι με αγορά από κρατικό κονδύλι, αλλά ως… «λάφυρο» από σύλληψη κακοποιού που την χρησιμοποιούσε στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δράσης, η οποία όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα του BBC, δεν κινείτο εντός των ορίων της νομιμότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών η Ferrari 458 Italia κατασχέθηκε από εγκληματία και μπήκε αμέσως στον η μάχη για την καταστολή παράνομων αγώνων δρόμου (κοινώς… κόντρες) και την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων.

Η μετατροπή του σπορ αυτοκίνητου υψηλών επιδόσεων σε περιπολικό κόστισε 12.000 ευρώ περίπου το ίδιο με την αγορά ενός νέου hatchback Skoda  -αυτά που χρησιμοποιούν στην Αστυνομία-  μόνο που η Ferrari μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ω σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Το όχημα με τις φθορίζουσες κίτρινες και μπλε ρίγες θα οδηγείται από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς και θα παίρνει μέρος σε συγκεκριμένες αποστολές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...