161
Δείγμα θετικού τεστ στην ευλογιά πιθήκων σε ιατρικό σωλήνα | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Πορτογαλία και Ισπανία, πρώτες σε κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 22:08
Δείγμα θετικού τεστ στην ευλογιά πιθήκων σε ιατρικό σωλήνα
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Πορτογαλία και Ισπανία, πρώτες σε κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 22:08

Η υγειονομική αρχή της Πορτογαλίας (DGS) επιβεβαίωσε δέκα νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων ανεβάζοντας το σύνολο τους σε 49, αριθμός που ισοδυναμεί με αυτόν των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στη γειτονική Ισπανία. Οι δύο χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών κέντρων του πρόσφατου ξεσπάσματος της συνήθως ήπιας ιογενούς νόσου, εκτός από τις ενδημικές περιοχές του ιού στη δυτική και την κεντρική Αφρική.

Η DGS ανέφερε ότι όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άνδρες, οι περισσότεροι ηλικίας κάτω των 40 ετών. Ολοι τους είναι σε σταθερή κατάσταση και κανείς δεν έχει νοσηλευτεί. Η Ισπανία επιβεβαίωσε την Τετάρτη 25 Μαΐου ένα επιπλέον κρούσμα. Η περιοχή της Μαδρίτης είναι αυτή στην οποία έχουν εντοπιστεί σχεδόν όλες οι λοιμώξεις της χώρας που στην πλειονότητά τους συνδέονται με μια σάουνα ενηλίκων.
Οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως μέχρι στιγμής στην επιδημία δεν είναι σοβαρής μορφής και πολλές, αλλά όχι όλες, έχουν εντοπιστεί σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό και εξανθήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...