197
|

Νίκος Δένδιας: Δείπνο ισχυρού συμβολισμού με τους μητροπολίτες και τους μουφτήδες στη Θράκη

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 09:03

Νίκος Δένδιας: Δείπνο ισχυρού συμβολισμού με τους μητροπολίτες και τους μουφτήδες στη Θράκη

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 09:03

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέθεσε την Πέμπτη δείπνο στους τέσσερις μητροπολίτες και στους τρεις τοποτηρητές μουφτήδες της Θράκης, στο Εθνολογικό Μουσείο, στην Αλεξανδρούπολη.

Οπως υπογράμμισε και ο ίδιος, πρόκειται για την πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα με τους μητροπολίτες και με τους τοποτηρητές μουφτήδες, ενώ ο ιδιαίτερος συμβολισμός της πρωτοβουλίας του υπουργού επιτείνεται από το γεγονός ότι το δείπνο πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μήνυμα που εστάλη ήταν ότι η Θράκη αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας.

Στο δείπνο, το «παρών» έδωσαν οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι τοποτηρητές μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Στην αρχή του δείπνου οι συμμετέχοντες δεν παρέλειψαν να ευχηθούν στον κ. Δένδια «χρόνια πολλά» για την ονομαστική εορτή του πριν από λίγες ημέρες.

Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, τον κ. Δένδια υποδέχθηκε η ιδρύτριά του, Αγγέλα Γιαννακίδου. Το Εθνολογικό Μουσείο λειτουργεί από το 2002 και μέσα από τα εκθέματά του οι επισκέπτες αποκτούν εικόνα για την παραδοσιακή ζωή στη Θράκη από το τέλος του 17ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...