482
O Μπράιαν Ράιλι παραδόθηκε αφού πρώτα σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και έναν σκύλο | YouTube

Νέα φρίκη στη Φλόριντα: «Συνομιλούσε με τον Θεό» και σκότωσε τέσσερις, μεταξύ τους και ένα μωράκι

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 09:05
O Μπράιαν Ράιλι παραδόθηκε αφού πρώτα σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και έναν σκύλο
|YouTube

Νέα φρίκη στη Φλόριντα: «Συνομιλούσε με τον Θεό» και σκότωσε τέσσερις, μεταξύ τους και ένα μωράκι

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 09:05

Ο αμερικανικός εφιάλτης της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας συνεχίζει να στοιχειώνει τις ΗΠΑ. Ενα νέο περιστατικό, με θύμα ακόμα και ένα μωράκι, ήρθε να συγκλονίσει την αμερικανική κοινωνία, έστω το τμήμα της εκείνο που δεν έχει συμφιλιωθεί ακόμα με το να χάνονται έτσι ζωές από τυφλή βία, επειδή κάποιος ημιπαράφρων έχει όπλα.

Συνέβη στο Λέικλαντ, στην κεντρική Φλόριντα: πρώην πεζοναύτης, μανιακός της επιβίωσης, πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους μια γυναίκα και τον μόλις τριών μηνών γιο της, τον οποίο είχε στην αγκαλιά της, προτού παραδοθεί στην αστυνομία.

Ο δράστης, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Μπράιαν Ράιλι και είναι 33 ετών, βετεράνος των Πεζοναυτών, τραυμάτισε επίσης 11χρονο κορίτσι που υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς έχει επτά τραύματα από σφαίρες, δήλωσε ο Γκρέιντι Τζαντ, σερίφης της κομητείας Πολκ.

Η Φλόριντα είναι δυστυχώς συχνά θέατρο τέτοιων αιματοκυλισμάτων, με πιο χαρακτηριστική τη «σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου», όταν τον Φεβρουάριο του 2018, μαθητές είχαν χάσει τη ζωή τους σε τυφλή επίθεση ενόπλου στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν.

Και εδώ ο δράστης δεν είχε καμιά γνωστή σχέση με τα θύματα. Ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία προτού παραδοθεί, και αργότερα προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού καθώς του προσφέρονταν φροντίδες σε νοσοκομείο για τραύμα που υπέστη, αλλά οι αστυνομικοί τον υπέταξαν, σύμφωνα με τον σερίφη Τζαντ.

Βετεράνος των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ο Μπράιαν Ράιλι εργαζόταν ως σωματοφύλακας και ιδιωτικός φρουρός. Η σύντροφός του επί τέσσερα χρόνια κατέθεσε στην αστυνομία ότι πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και κατάθλιψη.

Πριν από μία εβδομάδα, η ψυχική υγεία του επιδεινώθηκε. Είπε στη σύντροφό του ότι είχε αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό, ανέφερε ο σερίφης.

«Είπε κάποια στιγμή στους ντετέκτιβ μας ότι “εκλιπαρούσαν για τη ζωή τους, αλλά τους σκότωσα ούτως ή άλλως”», πρόσθεσε ο σερίφης Τζαντ κατά τη διάρκεια δεύτερης συνέντευξης Τύπου. Ο δράστης παραδέχθηκε πως είχε κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης, είπε ο σερίφης.

Ο ένοπλος πήγε αρχικά τυχαία στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το μακελειό το βράδυ του Σαββάτου και διατύπωσε παραληρηματικούς ισχυρισμούς προτού φύγει, όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί.

Επέστρεψε νωρίς το πρωί της Κυριακής και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν 40χρονο, την 33χρονη μητέρα και το μωρό της, σύμφωνα με τον Γκρέιντι Τζαντ. Σε παρακείμενο σπίτι, πυροβόλησε και σκότωσε την 62χρονη μητέρα της 33χρονης, πρόσθεσε ο σερίφης.

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σαν να μην είχε κάνει ήδη τόσο κακό, πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας», συμπλήρωσε ο Τζαντ.

 

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όταν αναφέρθηκε πως ακούστηκαν πυρά αυτομάτου τουφεκιού και βρήκαν τον ύποπτο έξω, με περιβολή καμουφλάζ και αλεξίσφαιρο. Ο Ράιλι ξαναμπήκε στο σπίτι και «ακούστηκε άλλη μια ριπή, το ουρλιαχτό μιας γυναίκας και το κλάμα μωρού». Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών προτού ο δράστης βγει έξω άοπλος και παραδοθεί.

«Θα ήταν καλό αν είχε βγει οπλισμένος» διότι «θα του ρίχναμε πολλές σφαίρες. Αλλά δεν το έκανε, επειδή είναι άνανδρος», είπε ο σερίφης Τζαντ. «Οταν κάποιος επιλέγει να παραδοθεί», απλώς «τον συλλαμβάνουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...