2313
| CreativeProtagon

Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα απειλεί να πνίξει την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 18:45
|CreativeProtagon

Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα απειλεί να πνίξει την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 18:45

Η Ευρώπη ανακοινώνει πλέον περισσότερες νέες εβδομαδιαίες μολύνσεις από τις ΗΠΑ ή τη Νότια Αμερική και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σύντομα θα φτάσουμε τα ποσοστά ρεκόρ του Μαρτίου. Εκτός βέβαια, αν ληφθούν επείγοντα μέτρα.

Πλέον, με 460.000 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, η Ευρώπη γίνεται και πάλι το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, αφού η Βόρεια και η Νότια Αμερική έχουν από 380.000 κρούσματα η καθεμία.

Εκείνο, όμως, που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς είναι η αύξηση των μολύνσεων σε άτομα άνω των 65 ετών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, τα κρούσματα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα, ενώ οι αριθμοί στις ηλικιακές ομάδες 24-49 ετών παρέμειναν σταθεροί τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, καταγράφηκε μεγάλη αύξηση στις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, στις οποίες ανήκουν τα άτομα άνω των 65 ετών.

Καμπανάκι για τους 65+

«Επιστρέφουμε με γρήγορους ρυθμούς στον Μάρτιο, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε όλοι», λέει η Μάρτιν Μακ Κι, από την ευρωπαϊκή σχολή Δημόσιας Υγείας, Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Βέβαια, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι απόλυτα ενδεικτικός τού τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς πλέον γίνονται πολλαπλάσια τεστ από κάθε χώρα και ως εκ τούτου είναι φυσικό να ανιχνεύονται περισσότερα κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι θετικοί στον κορονοϊό περιορίζονται, κάτι που είναι σημαντικό.

Ο πραγματικός αριθμός που αντικατοπτρίζει την κατάσταση είναι ο αριθμός των νοσηλειών, καθώς σήμερα είναι μακράν μικρότερος από αυτόν της άνοιξης.

Στην αρχή της εβδομάδας, 20.000 άτομα βρίσκονταν σε νοσηλεία σε νοσοκομεία της Ευρώπης, όταν τον Μάρτιο υπήρχαν 90.000 ασθενείς.

Ωστόσο, η ανησυχία παραμένει για τις ευάλωτες ομάδες και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν συνεχίσει η αύξηση στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, τα κρεβάτια των νοσοκομείων θα γεμίσουν αρκετά γρήγορα.

Το αρνητικό ρεκόρ έχει η Πορτογαλία, όπου καταγράφηκε αύξηση 30% στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα την τελευταία εβδομάδα.

Ελλάδα

Στη χώρα μας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου καταγράφηκαν 331 κρούσματα στην ευαίσθητη στον κορονοϊό ηλικία των 65+ και δυστυχώς ήταν δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων, με μικρή διαφορά από την πρώτη.

Μεταφορά ηλικιωμένης με κορονοϊό από το γηροκομείο «Αττικό», σε νοσοκομείο αναφοράς /Intime

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η ομάδα 40-64 ετών με 396 κρούσματα, ενώ σε άτομα από 18 έως 39 ετών καταγράφηκαν 114 νέες μολύνσεις. Τις λιγότερες είχαν οι ανήλικοι με μόλις 62 παιδιά ή εφήβους να βρίσκονται θετικοί από τα τεστ.

Βέλγιο

Το Βέλγιο, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από την επιδημία του κορονοϊού, ξεπέρασε το όριο των 10.000 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano.

Η χώρα των περίπου 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, σχεδόν όσο ο πληθυσμός της Ελλάδας, μετρά πλέον 10.001 θανάτους από Covid-19, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14 νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τις 117.115.

Οι αρχές του Βελγίου υιοθέτησαν από την αρχή της πανδημίας, πριν από επτά μήνες, έναν πιο ευρύ τρόπο καταγραφής των θανάτων. Στους αριθμούς που ανακοινώνονται, περιλαμβάνονται και όσοι ασθενείς ενδέχεται να πέθαναν από τον ιό SARS- CoV-2, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ότι είχαν προσβληθεί από Covid-19.

Την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας τον Απρίλιο, επί περίπου 10 ημέρες, αναφέρονταν στο Βέλγιο περισσότεροι από 250 θάνατοι ημερησίως. Στις 8 Απριλίου, καταγράφηκε ρεκόρ 321 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano.

Από το καλοκαίρι, η δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ διευρύνθηκε σημαντικά, προκαλώντας μεγάλη αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων, κυρίως τον Σεπτέμβριο, μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τεστ κορονοϊού στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, REUTERS/Yves Herman

Από τις αρχές του μήνα, άνοδο παρουσιάζει και ο ημερήσιος αριθμός θανάτων, περνώντας από τους 3 που ήταν, σε 7-8 κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες, καθώς ολοένα και περισσότεροι ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μολύνονται από την Covid-19.

Οι ηλικιωμένοι που ζουν σε περίπου 1.500 0ίκους ευγηρίας στο Βέλγιο έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Σε αυτά τα ιδρύματα έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισοί θάνατοι από κορονοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός αυτός φτάνει τα δύο τρίτα (64%), αν στους νεκρούς σε οίκους ευγηρίας προστεθούν και όσοι ένοικοι πέθαναν σε νοσοκομεία.

Ισπανία

Η Ισπανία έγινε η πρώτη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τα 800.000 κρούσματα κορονοϊού, μετά και την καταγραφή 23.480 νέων λοιμώξεων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 813.412, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφθασε τις 32.225 από 32.086 την Παρασκευή. Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων είναι αυτές τις ημέρες στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαΐου, αλλά είναι αρκετά χαμηλότερος από το ρεκόρ των σχεδόν 900 θανάτων στα τέλη Μαρτίου.

Δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε τα μέτρα μερικού lockdown που έχουν επιβληθεί στην ισπανική πρωτεύουσα, διότι «πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα».

Επειτα από εντολή του υπουργείου Υγείας, οι αρχές της περιφέρειας της Μαδρίτης απαγόρευσαν από την περασμένη Παρασκευή στους κατοίκους να μετακινούνται χωρίς ζωτικής σημασίας λόγους.

Η επιβολή των μέτρων έφερε σε σφοδρή αντιπαράθεση την κεντρική κυβέρνηση με τις τοπικές αρχές, οι οποίες και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

Ιταλία

Παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν 4.458 νέα περιστατικά και 22 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Τα κρούσματα ήταν 3.678, με 31 νεκρούς. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία, με βαριά συμπτώματα.

Τα περισσότερα κρούσματα συνεχίζουν να καταγράφονται στην Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολη (757), στη Λομβαρδία (683), στο Βένετο (491) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (359).

Στην Ιταλία η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Τα κρούσματα ξεπερνούν τα εκατό, σε δέκα περιφέρειες της χώρας. Συνολικά, 3.925 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία της Ιταλίας, 358 σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 61.669 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ολλανδία

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία κατέγραψε ρεκόρ, με πάνω από 5.800 νέα περιστατικά σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Την Τέταρτη τα ημερήσια κρούσματα είχαν ανέλθει στα 4.996. Η γρήγορη αυτή αύξηση ασκεί πιέσεις στις αρχές να επιβάλουν νέους περιορισμούς στη χώρα.

Γερμανία

Την έντονη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού –με τα νέα κρούσματα να φθάνουν τις 4.000 το τελευταίο 24ωρο– εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και κάλεσε τους πολίτες να μη θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας. Για τον κίνδυνο τα κρούσματα να ξεπεράσουν τις 10.000 την ημέρα προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ειδικά για την κατάσταση στο Βερολίνο, ο Γενς Σπαν έκανε λόγο για συχνά «απερίσκεπτη, αδαή συμπεριφορά των πολιτών» και χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση και θα εφαρμοστούν από το ερχόμενο Σάββατο, για απαγόρευση της λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων όπου πωλείται αλκοόλ από τις 23:00 έως τις 06:00, περιορισμό σε 10 –από 25– των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και σε 5 των ατόμων που μπορούν να κυκλοφορούν σε ανοιχτό χώρο από τις 23:00 έως τις 06:00.

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι πιθανό ένα νέο γενικευμένο lockdown στη χώρα, ο Γενς Σπαν εξήγησε ότι μέχρι τώρα η κατάσταση στην αγορά, ακόμη και σε καταστήματα όπως τα κομμωτήρια, είναι ομαλή, ενώ τα προβλήματα εντοπίζονται σε συρροές που αφορούν εορταστικές εκδηλώσεις, κυρίως γάμους, και γι’ αυτό, όπως είπε, θεωρούνται απαραίτητοι οι περιορισμοί που αφορούν το αλκοόλ.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Υγείας του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτσί ζήτησε πριν από λίγη ώρα από τους κατοίκους της γερμανικής πρωτεύουσας να τηρήσουν τους κανόνες και να περιορίσουν τις ιδιωτικές γιορτές και τις κοινωνικές επαφές τους. «Εάν δεν πειθαρχήσουμε, δεν θα έχουμε μόνο περισσότερους ασθενείς και νεκρούς, αλλά διακινδυνεύουμε ένα Shutdown», προειδοποίησε.

Αν συνεχιστεί η αύξηση του ρυθμού μετάδοσης της νόσου, πιθανότατα τα Χριστούγεννα να ακυρωθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ετσι, στο Βερολίνο αποφάσισαν να τα γιορτάσουν από τώρα | REUTERS/Fabrizio Bensch
Βρετανία

Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν άλλα 17.540 κρούσματα του νέου κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, αριθμός αυξημένος συγκριτικά με τις 14.162 μολύνσεις που είχαν ανακοινωθεί Τετάρτη.

To επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί. Αναφέρθηκαν επίσης 77 θάνατοι ανθρώπων που είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

Οι λεγόμενοι σιωπηλοί μεταδότες του κορονοϊού θα μπορούσαν να είναι πιο συνήθεις από ό,τι πιστεύαμε στο παρελθόν, σύμφωνα με μία μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διαπιστώνει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό ήταν ασυμπτωματικοί την ημέρα που έκαναν το τεστ.

Φινλανδία

Η Φινλανδία είναι πιθανόν να είχε έως και πέντε φορές περισσότερα περιστατικά Covid-19 από αυτά που καταγράφονταν στα επίσημα στοιχεία της στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, σύμφωνα με την αρχή δημόσιας υγείας της χώρας (THL), που επικαλείται αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων που διενήργησε.

Ο επίσημος αριθμός περιστατικών Covid-19 βασίζεται σε διαγνωστικά τεστ με υλικό που λαμβάνεται από τη μύτη ή τον φάρυγγα ενός ανθρώπου που παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ τα τεστ αντισωμάτων πραγματοποιούνται σε δείγμα αίματος και δείχνουν αν ένας άνθρωπος έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό που προκαλεί την ασθένεια.

Σύμφωνα με τον ο επικεφαλής υγειονομικής ασφάλειας της THL, Μίκα Σαλμίνεν, τα αποτελέσματα έδειξαν πλέον ότι κολλούν λιγότεροι νέοι, συγκριτικά με τον Μάρτιο.

Η THL εξέτασε συγκριτικά στοιχεία διαθέσιμα από τεστ αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες, είπε ο Σαλμίνεν, σημειώνοντας πως οι αριθμοί στην Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία κατέγραψε πάνω από 1.000 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μία μόνο ημέρα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι η χώρα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για τη μάχη που έχει μπροστά της.

Στη Λισαβόνα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται όχι για τα μέτρα, αλλά με αίτημα την αύξηση των μισθών τους εν μέσω πανδημίας, REUTERS/Catarina Demony

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αντόνιο Σάλες σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο στην πόλη Μπράγκα.

Σύμφωνα με την υγειονομική αρχή DGS, καταγράφηκαν συνολικά 1.278 νέα κρούσματα και 10 θάνατοι. Η τελευταία φορά που η Πορτογαλία ανακοίνωσε πάνω από 1.000 ημερήσια κρούσματα ήταν στις 10 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του lockdown.

Κροατία

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέα Πλένκοβιτς κάλεσε την Πέμπτη τους πολίτες της χώρας του να επιδείξουν πειθαρχία στη μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού, τη στιγμή που η Κροατία κατέγραψε νέο ρεκόρ μολύνσεων.

Ορισμένοι υποβαθμίζουν τις επιπτώσεις της Covid-19, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ανεύθυνες συμπεριφορές, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την οικονομία, δήλωσε ο Αντρέι Πλένκοβιτς, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Κροατία μετρούσε λιγότερα από 100 κρούσματα νέου κορονοϊού την ημέρα και στα μέσα Μαΐου σχεδόν κανένα.

Ομως η τάση αντιστράφηκε με το άνοιγμα των συνόρων αυτό το καλοκαίρι, σε μια χώρα όπου ο τουρισμός ισοδυναμεί με το ένα πέμπτο του εθνικού πλούτου της. Η Κροατία, με πληθυσμό 4,2 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ρεκόρ νέων μολύνσεων με 542 νέα κρούσματα.

Συνολικά, στην Κροατία έχουν καταγραφεί 19.000 μολύνσεις και 310 νεκροί.

Πολωνία

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Πολωνία θα είναι υποχρεωτική από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το δεύτερο κύμα έχει φτάσει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ισχυρά μέσα, είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι το σύνολο της χώρας των 38 εκατ. κατοίκων θα θεωρείται πλέον κίτρινη ζώνη.

Τεστ κορονοϊού σε οδηγούς αυτοκινήτων σε κεντρικό δρόμο της Βαρσοβίας, REUTERS/Kacper Pempel

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Πολωνία απέχει λίγο από το να καταγράψει έλλειψη νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς της Covid-19. Είπε, ωστόσο, ότι στόχος συνεχίζει να είναι το να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η οικονομία.

Η Πολωνία κατέγραψε 4.280 κρούσματα και 76 θανάτους, με τον συνολικό απολογισμό στη χώρα να φθάνει τις 111.599 περιστατικά κορονοϊού και τις 2.867 νεκρούς.

Βουλγαρία

Νέο ρεκόρ, με 437 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μία ημέρα, κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε η Βουλγαρία, η οποία αντιμετωπίζει μια αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων από τον ιό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην εθνική πλατφόρμα ενημέρωσης.

Η βαλκανική χώρα μετρά πλέον 22.743 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 873 θανάτους από COVID-19.

Ο υγειονομικά υπεύθυνος της χώρας δήλωσε ότι νέοι περιορισμοί, όπως το κλείσιμο των εστιατορίων, μπορεί να επιβληθούν αν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα καθολικό lockdown στη χώρα.

Σερβία

Αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία, γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει επιπρόσθετα μέτρα περιορισμού. Εδώ και πέντε μέρες ο αριθμός των προσβληθέντων από την Covid-19 σε ημερήσια βάση ξεπερνάει τους εκατό. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 151 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν δύο ασθενείς.

Από την Παρασκευή επιβάλλεται περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης τα οποία θα λειτουργούν μέχρι τις 11:00 το βράδυ.

Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έδωσε επίσης στη δημοσιότητα αριθμό κινητού τηλεφώνου στον οποίο οι πολίτες με ένα απλό μήνυμα, χωρίς χρέωση, θα μπορούν να καταγγέλλουν την παραβίαση των μέτρων περιορισμού.

Η Επιτροπή προειδοποίησε ότι η χαλαρότητα που παρατηρείται τελευταία στη συμπεριφορά των πολιτών όπως και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσουν σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Στη Σερβία μέχρι τώρα νόσησαν από τον κορονοϊό συνολικά 34.44 άνθρωποι και κατέληξαν 760 ασθενείς.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 291 ασθενείς, εκ των οποίων οι 21 είναι διασωληνωμένοι. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν πραγματοποιηθεί 1.179.721 εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό.

Βόρεια Μακεδονία

Η Βόρεια Μακεδονία κατέγραψε 317 νέα κρούσματα κορονοϊού την Πέμπτη, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στη χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 317 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ διενεργήθηκαν 1.990 τεστ. Τα περισσότερα από τα 317 νέα κρούσματα καταγράφονται στην πρωτεύουσα της χώρας, τα Σκόπια (182 κρούσματα).

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη βαλκανική αυτή χώρα των μόλις 2 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται πλέον στα 19.413. Επίσης, τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 772 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...