485
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τζανακόπουλος: Προσυπογράφω τη διαδήλωση «no borders» στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 19:38
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τζανακόπουλος: Προσυπογράφω τη διαδήλωση «no borders» στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 19:38

Και ξαφνικά… νέα αμηχανία στην Κουμουνδούρου, με αφορμή μια δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στη Βουλή ότι προσυπόγραψε την πρόσφατη διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο κατά του κλεισίματος των συνόρων στον Εβρο, έναντι της κορύφωσης της προκλητικότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – μια διαδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο αδελφός του.

Η αναφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου ερμηνεύθηκε ως ταύτιση με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, η οποία έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τη δημόσια τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος του κόμματος είχε ταχθεί, σε μια προ ημερών συνέντευξή του, υπέρ της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο των συνόρων στον Εβρο, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των επιδιώξεων της Τουρκίας για μαζική παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας.

Το θέμα προκάλεσε τη σφοδρή σύγκρουση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

«Ανέφερα ότι μια ομάδα διαδηλωτών πήγε έξω από την πρεσβεία μας στο Λονδίνο, φωνάζοντας “Ελληνες φονιάδες λαών”. Αν το έκανε ο αδελφός μου, θα ντρεπόμουν. Εσείς είπατε ότι το συνυπογράφετε και το είπατε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ το συνυπογράφει αυτό το σύνθημα;», διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Το ύφος, η έπαρση, η αλαζονεία και οι επιθέσεις που εξαπολύει ο κ. Γεωργιάδης είναι ακριβώς τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ακροδεξιό και βάρβαρο λόγο που αναπαράγει σε όλη πολιτική του σταδιοδρομία. Αναπαράγει δημοσιεύματα που στοχοποιούν ακόμα και τον ίδιο μου τον αδερφό, γιατί βρέθηκε σε μια διαδήλωση στο Λονδίνο, για την οποία τη συμμετοχή του εγώ δηλώνω απολύτως υπερήφανος και την προσυπογράφω στο σύνολό της, γιατί έλεγε ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί μια Ευρώπη φρούριο», του απάντησε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η διαφορά μας. Οταν μας κατηγορείτε για τις ιδέες μας, εμείς δεν το βάζουμε στα πόδια μας, όπως εσείς, ως κοινός ακροδεξιός όταν βρίσκεστε ενώπιον κριτικής».

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης γενικότερα, την οποία κατηγόρησε για «ζιγκ ζαγκ» από την εθνική γραμμή.

«Αγνοήσατε ποια είναι η σημερινή προσπάθεια των Ελλήνων, των πολιτικών δυνάμεων και της ΕΕ όπου επιτέλους μετά από τόσα χρόνια τα σύνορα της Ελλάδας αναγνωρίζονται ως σύνορα Ευρώπης. Στο επιχείρημα Τούρκων αξιωματούχων ότι σύνορα είναι Τουρκία – Συρία, αντιτάσσονται πλέον όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι. Αυτή την προσπάθεια ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μας την παρουσιάζει ως προσπάθεια κλειστών συνόρων. Όταν η γραμμή σας είναι ζικ – ζακ δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε. Υπάρχει η γραμμή του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει και η γραμμή του Δημήτρη Τζανακόπουλου», σχολίασε δηκτικά ο κ. Λοβέρδος.

«Το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς λειτουργούμε με όρους που δεν θέτουν σε αμφισβήτηση οποιοδήποτε κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας και με όρους συγκρότησης ενιαίου μετώπου στις προκλήσεις Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι θα αναστείλουμε την κριτική μας όταν η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...