227
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη;

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 14:23

Πότε θα δημοσιοποιηθούν οι ηχογραφήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη;

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 14:23

Λίγοι το πήραν είδηση, αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πραγματοποίησε τελικά εγκαίρως την υπόσχεση-απειλή του να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015 – ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι θα το έκανε στις 10 Μαρτίου, αλλά η ημέρα πέρασε χωρίς κάποια αποκάλυψη.

Πάντως, σύμφωνα με την αντίστροφη μέτρηση θα το κάνει στις 14 Μαρτίου (εδώ).

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 η δημοσιοποίηση θα συζητηθεί σε ειδική συνέντευξη Τύπου την προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοσιοποίηση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα είναι το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει στις 16 Μαρτίου ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

– Σε μια εποχή που τα στρεβλά παρουσιασμένα γεγονότα του ’15 χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις ανάλγητες πολιτικές του ’20

– Σε μια εποχή που οι αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές μας λαμβάνονται πίσω από κλειστές, αδιαφανείς πόρτες ενισχύοντας την αποδόμηση της Ευρώπης στα μάτια των λαών

– Σε μια συγκυρία, τέλος, που η οικονομική ζημιά από τον κορωναϊό θα ρίξει την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση, και το Eurogroup συνεδρίασε εκτάκτως για να αποφασίσει ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που… δεν θα κάνουν τίποτα.

Η αλήθεια για το πώς λειτουργεί αυτό το «άτυπο όργανο» με την τόσο καθοριστική επίδραση στις ζωές μας, πρέπει να βγει στο φως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...