253
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Χάικο Μάας σε κοινές δηλώσεις τους στις 15 Φεβρουαρίου 2020 | EPA/Johannes Simon / POOL EPA-EFE/Johannes Simon / POOL

Προκλητική απάντηση Τσαβούσογλου στον Μάας: Οι έλληνες φίλοι σου σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 09:46
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Χάικο Μάας σε κοινές δηλώσεις τους στις 15 Φεβρουαρίου 2020
|EPA/Johannes Simon / POOL EPA-EFE/Johannes Simon / POOL

Προκλητική απάντηση Τσαβούσογλου στον Μάας: Οι έλληνες φίλοι σου σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 09:46

Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο απαντήσεων μέσω tweet επιδίδεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απάντησε στη θέση που πήρε ο γερμανός ομόλογός του, Χάικο Μάας, υπέρ της Ελλάδας σε ό,τι αφορά το ζήτημα με το Mεταναστευτικό στον Εβρο.

Την Τρίτη, ο τούρκος υπουργός απάντησε στο tweet του γερμανού υπουργού με τις δηλώσεις του, γράφοντας στα γερμανικά: «Αγαπητέ Χάικο Μάας, θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους».

Χθες Δευτέρα, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προέτρεψε την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη εκπληρώνει τις δικές της υποχρεώσεις.

«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της», τόνισε και ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξουν συνομιλίες της Γερμανίας με την Τουρκία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η χώρα χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια επιπλέον των δισεκατομμυρίων που προβλέπονται από τη συμφωνία με την ΕΕ.

«Ακριβώς έτσι θα μιλήσουμε και με την Ελλάδα», δήλωσε ο Μάας και συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε – με χρήματα, με εξοπλισμό, αλλά και με πολιτική στήριξη». «Διότι δεν γίνεται να αφήσουμε μόνη της σε αυτή την κατάσταση μια χώρα – και μάλιστα μια χώρα η οποία έχει τόσο μεγάλα εξωτερικά σύνορα».

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη μέθοδο της άμεσης απάντησης είχε ακολουθήσει ο Τσαβούσογλου απαντώντας (στα αγγλικά) σε μήνυμα του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, γράφοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει «να κάνει μαθήματα διεθνούς δικαίου»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...