474
Τα πλάνα των σκοτωμένων Ισραηλινών αφαιρέθηκαν και η δημοσίευση του βίντεο εγκρίθηκε από τις οικογένειες των πέντε γυναικών | The Hostages Families Forum

Βίντεο-ντοκουμέντο με ισραηλινές ομήρους στα χέρια της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 20:39
Τα πλάνα των σκοτωμένων Ισραηλινών αφαιρέθηκαν και η δημοσίευση του βίντεο εγκρίθηκε από τις οικογένειες των πέντε γυναικών
|The Hostages Families Forum

Βίντεο-ντοκουμέντο με ισραηλινές ομήρους στα χέρια της Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 20:39

Αδημοσίευτα πλάνα πέντε ισραηλινών γυναικών που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς κατά την επιδρομή της στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία στάθηκε αφορμή για τον πόλεμο στη Γάζα, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση την Τετάρτη. Πρόκειται για νεοσύλλεκτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, όπως έγινε γνωστό.

Στα πλάνα οι νεαρές γυναίκες, όλες τους αιφνιδιασμένες και κάποιες αιμόφυρτες, εικονίζονται να δέχονται υβριστικές επιθέσεις προτού μεταφερθούν, με τα χέρια δεμένα, σε ένα τζιπ.

«Εχω φίλους στην Παλαιστίνη» ακούγεται να λέει στα αγγλικά μία από τις νεοσύλλεκτες, η 19χρονη Ναάμα Λέβι. Ενας από τους ενόπλους ακούγεται να της απαντά, φωνάζοντας, στα αραβικά: «Είστε σκυλιά! Θα σας πατήσουμε, σκυλιά».

Ενας άλλος ένοπλος λέει σε μια από τις ομήρους: «Είσαι όμορφη». «Εδώ, αυτά είναι τα κορίτσια που μπορούν να μείνουν έγκυες» ακούγεται να λέει μια άλλη φωνή.

Πηγή: The Hostages Families Forum

Οι οικογένειες των ομήρων εξέφρασαν την ελπίδα ότι το βίντεο αυτό θα εντείνει την πίεση στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, από τον οποίο ζητούν να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς προκειμένου να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ανθρώπων τους.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, αξιοποίησε τη μετάδοση του τρίλεπτου βίντεο προκειμένου να ενισχύσει το δικό της μήνυμα.

«Τα κορίτσια αυτά παραμένουν αιχμάλωτα της Χαμάς. Σας παρακαλώ, μην αποστρέφετε το βλέμμα. Δείτε το βίντεο. Στηρίξτε το Ισραήλ για να φέρουμε τους ανθρώπους μας στην πατρίδα» είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταβίντ Μένσερ.

Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Το Φόρουμ Οικογενειών των Ομήρων (The Hostages Families Forum), που εκπροσωπεί συγγενείς των 124 ανθρώπων (κυρίως αμάχων) που κρατούνται ακόμη από τη Χαμάς, ανέφερε ότι τα πλάνα εντοπίστηκαν στις κάμερες που έφεραν επάνω τους οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στη βάση Ναχάλ Οζ, στο νότιο Ισραήλ, όπου και φέρονται να υπηρετούσαν οι πέντε γυναίκες.

Αφαιρέθηκαν οι σκηνές με τους δολοφονημένους ισραηλινούς στρατιώτες και η προβολή του βίντεο εγκρίθηκε από τις οικογένειες των συγκεκριμένων ομήρων.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χάσει ούτε λεπτό. Πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα» τόνισε το Φόρουμ.

«Σας παρακαλούμε, κάντε ό,τι μπορείτε για να τις φέρετε στο σπίτι» είπε στο πρακτορείο Reuters η Ορλι Γκιλμπόα, της οποίας η κόρη κρατείται όμηρος. «Υποφέρουν εκεί κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο. Και κάθε λεπτό είναι σημαντικό».

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι πρεσβευτές της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας, τους οποίους κάλεσε η ισραηλινή κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθεί επειδή οι χώρες τους ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν το βίντεο σε μια ειδική προβολή την Πέμπτη.

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...