312
Ο Τσαβούσογλου σε πρόσφατες δηλώσεις του. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προκλήσεων | Reuters

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: «Δείτε ποιος μας κάνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου!»

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 17:48
Ο Τσαβούσογλου σε πρόσφατες δηλώσεις του. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προκλήσεων
|Reuters

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: «Δείτε ποιος μας κάνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου!»

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 17:48

Το δάχτυλο στην Ελλάδα για τη… συμπεριφορά της απέναντι στους μετανάστες κούνησε με ένα προκλητικό tweet ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια ιλλαρή προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να αποποιηθεί της ευθύνες του για την κατάσταση που αυτό δημιούργησε στα σύνορα στον Εβρο.

Πιστός στη γραμμή ότι η Τουρκία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αφήσει τους ανθρώπους  που συρρέουν στα σύνορα με την Ελλάδα να περάσουν στην Ευρώπη, ο τούρκος υπουργός μέμφεται τη χώρα μας. Οπως ισχυρίζεται δεν μπορεί η Αθήνα να δίνει μαθήματα στην Αγκυρα για θέματα Διεθνούς Δικαίου.

Στο tweet o τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραθέτει ένα tweet του ομολόγου του Νίκου Δένδια στο οποίο επισημαίνεται ότι «η αυτοσυγκράτηση δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη, εδραιωμένη στην πεποίθηση ότι συμπεριφορές σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο υπερισχύουν κάθε παραβατικότητας».

Παραθέτει ακόμη ο τούρκος υπουργός δύο φωτογραφίες από την εκρηκτική κατάσταση στις Καστανιές του Εβρου όπου χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Το τελωνείο πέρασμα είναι από χθες κλειστό ενώ φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Δείτε ποιος μας κάνει μαθήματα πάνω στο διεθνές δίκαιο», γράφει ο Τσαβούσογλου και συνεχίζει αναφερόμενος στην Ελλάδα: «Ξεδιάντροπα ρίχνουν δακρυγόνα κατά χιλιάδων αθώων που συνωστίζονται στις πύλες εισόδου. Δεν έχουμε την υποχρέωση να σταματήσουμε ανθρώπους που θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας, αλλά η Ελλάδα έχει την ευθύνη να τους συμπεριφερθεί σαν ανθρώπους!».

Ξεχνά εντελώς βολικά ο τούρκος υπουργός ότι το σινιάλο για «άνοιγμα των συνόρων προς την Ευρώπη» είχε δοθεί από αργά την Πέμπτη από τούρκο ανώτατο αξιωματούχο.

Οπως και αρκετές αναφορές – και από τουρικικά μέσα ενημέρωσης – ότι αυτοί που καταφτάνουν στα σύνορα με την Ελλάδα έρχονται με λεωφορεία και τρένα και φτηνά εισιτήρια. Αλλά και ότι δεν έχουν κάποια σχέση με τη Συρία και το Ιντλίμπ, αλλά είναι άλλων εθνικοτήτων που ζούσαν για καιρό σε τουρκικές πόλεις…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...